Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Òmnium no desisteix i lluitarà per tornar a portar la Llei d’Amnistia al Congrés

|

- Publicitat -

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha anunciat aquest dimarts que l’entitat exercirà el dret a petició per portar de nou la Llei d’Amnistia al Congreso. Després que la Mesa del Congrés no hagi admès a tràmit la Llei d’Amnistia i la iniciativa no es pugui debatre al ple, Òmnium ha criticat que el PSOE se sumi a l’extrema dreta i negui el debat “democràtic” a la cambra baixa espanyola. Mauri ha apostat per la via “cívica” perquè la ciutadania signi a favor de la mesura i arribi a la cambra baixa espanyola amb el “màxim suport” dels catalans. Mauri ha parlat d’una “triple ofensiva política, ciutadana i social” a favor de l’amnistia i que convocaran una mobilització a les places del país el 10 d’abril per recollir signatures.

Mauri ha titllat de “molt greu” la decisió del Congrés de no admetre a tràmit la Llei i ha considerat que el PSOE quan ha de defensar els drets humans “s’alinea” amb Vox. “Els que volien passar pàgina i acabar amb la repressió, ara abonen la via repressiva”, ha criticat.

Publicitat

Des d’Òmnium s’ha apostat per reivindicar l’amnistia i l’autodeterminació i fer arribar al Congrés el clam del 80% de la ciutadania catalana “que reclama una solució política”.

En roda de premsa, Mauri ha explicat que el dret a petició és una iniciativa que permet la legislació espanyola perquè qualsevol ciutadà pugui portar al Congrés una petició perquè és tramiti una llei.

Ha indicat que l’entitat apostava per la via política però que després de la decisió de la Mesa de la cambra baixa ara s’aposta per la cívica i el dret a petició.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut