Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Òmnium es personarà al TSJC en la sentència del 25% del castellà: “No podem deixar sols els docents”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha anunciat aquest divendres que es personaran en la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el 25% de castellà a les aules. “No podem deixar sols els alumnes, els docents i les famílies”, ha dit Antich en una atenció als mitjans a la Festa Sambori, a Barcelona. Amb aquest pas, que formalitzaran la setmana vinent, Òmnium pretén “aturar el procediment” i “impugnar la doctrina” que imposa percentatges a l’escola. Antich ha defensat que cal “esgotar totes les vies a l’abast per defensar el dret a una escola en català per a tothom” i ha lamentat que ara mateix “només s’està escoltant” una part molt petita de les famílies. “Hem de poder dir la nostra”, ha exigit.

Òmnium considera que la sentència que imposa un 25% de castellà a les aules és una “greu vulneració dels drets de tots els alumnes de Catalunya”. “Tothom té dret a aprendre el català”, ha dit Antich reivindicant que la immersió lingüística és “l’únic model que garanteix igualtat d’oportunitats”.

Publicitat

Debat polític

Davant la possibilitat que s’aprovi la modificació de la llei de política lingüística sense Junts, Antich ha avisat que qualsevol iniciativa que “intervingui” en el model actual ha de comptar amb “el màxim consens”. “Qualsevol iniciativa serà bona si compta amb consens”, ha dit.

En aquest sentit, Òmnium ha recordat que el tema de la llengua “exigeix una mirada llarga” i “rigor”. Amb tot, l’entitat s’absté d’intervenir en el debat amb una proposta pròpia i, a nivell polític, es limita a propugnar el consens entre partits, entitats, famílies i docents.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut