Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Òmnium denuncia que el 12-O commemora un “genocidi imperialista” per part d’Espanya

|

- Publicitat -

Òmnium ha denunciat que el 12 d’octubre és una festivitat que commemora un “genocidi imperialista” per part del Regne d’Espanya. En un comunicat amb motiu del Dia de la Hispanitat, avui 12-O, l’entitat cultural ha recordat que té aquesta data establerta com a laborable. En aquest sentit, Òmnium no veu “raons” per “solemnitzar” la festa nacional d’un Estat que “vulnera” els drets i llibertats fonamentals i “obvia i reprimeix els anhels” de democràcia i llibertat d’una part molt important de la ciutadania. El president de l’entitat, Xavier Antich, ha tornat a reivindicar avui la necessitat d’obrir un “nou cicle polític” en una trobada a Vilafranca amb més 270 càrrecs territorials.

Antich ha apuntat que Òmnium treballa per crear les “condicions” que permetin “impulsar i reteixir” el moviment independentista, i consensuar els acords estratègics necessaris per avançar cap a l’autodeterminació. Al seu torn, la vicepresidenta, Mònica Terribas, ha afegit que això implica trobar “noves maneres” de treballar, incorporar noves sensibilitats i articular la presència de noves veus en el debat estratègic.

Publicitat

La jornada de treball, anomenada ‘Construir comunitat per plantar cara als discursos d’odi’, a més de socialitzar entre els quadres territorials la necessitat de generar un nou marc estratègic que enforteixi el moviment independentista, també s’han abordat eixos “imprescindibles” de l’organització com la lluita antifeixista, la resposta a l’auge de l’extrema dreta i al totalitarisme, passant per l’enfortiment de la societat civil organitzada en diversos àmbits com la defensa de la llengua i la cultura catalana, els drets civils i polítics i la cohesió social.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut