Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Òmnium demana “sentit de país” als partits independentistes davant la “condemna desproporcionada” de Borràs

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural ha emès un comunicat denunciant la sentència condemnatòria de Laura Borràs, publicada pel TSJC aquest dijous, 30 de març, i demanant als partits independentistes que tinguin “sentit de país” per tal que actuïn amb responsabilitat i “lluny d’interessos electorals”.

A ulls de l’entitat, la sentència “desproporcionada” de Borràs, així com “contradictòria” fins i tot entre els membres del tribunal que l’ha imposat, no ha fet més que evidenciar que la causa judicial tenia una “motivació política especial” arran de la “condició de Laura Borràs de representant pública de l’independentisme”. Amb tot, però, l’entitat matisa que “l’acarnissament de l’Estat cap als representants independentistes” no exclou el seu “rebuig explícit a les males praxis comeses per qualsevol càrrec públic”.

Publicitat

A la vegada, Òmnium també exposa la seva preocupació davant els efectes que aquesta sentència, encara que no sigui ferma, pot tenir al Parlament de Catalunya, al qual se li obre un nou panorama ara que la presidenta suspesa ha estat condemnada. En aquesta línia, Òmnium manifesta que la persecució de l’Estat a “persones individuals” no podrà “aturar un moviment col·lectiu com l’independentisme”, i és per aquest motiu que reitera la petició als grups independentistes de “treballar conjuntament” per tal de “traçar una estratègia que permeti assolir els objectius polítics del moviment”, tot demanant-los allunyar-se “d’interessos electorals”.

Et pot interessar  VIDEO | Òmnium encartella les capitals del país amb el lema 'Protestar no és terrorisme' a l'inici de la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut