Diumenge, 3 de juliol de 2022 - Edició 1438
La República

Òmnium crida a trobar “punts en comú” en un moment “crucial”

Enceta el cicle ‘Diàlegs de país’ amb un debat amb Anna Simó, Natàlia Sànchez, Antoni Castells, Xavier Domènech i el sociòleg Salvador Cardús

Agències 17/03/2021
Primer debat del cicle 'Diàlegs de País', organitzat per Òmnium.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha demanat aquest dimarts trobar “punts en comú” en un moment “crucial per al país davant d’una crisi social, econòmica però també democràtica”. Mauri ho ha dit en el marc del primer debat de la sèrie ‘Diàlegs de País’, que s’ha celebrat al casino L’Aliança del Poblenou de Barcelona. El debat ha desembocat en la necessitat “d’aprendre dels errors dels últims anys” i d’un “diàleg real i sense condicions” amb l’Estat sota les premisses de l’amnistia i l’exercici del dret de l’autodeterminació. Les exdiputades Anna Simó (ERC) i Natàlia Sànchez (CUP), els exdiputats Antoni Castells (PSC) i Xavier Domènech (En Comú Podem) i el sociòleg Salvador Cardús han pres part del debat.

Amb aquest primer debat, l’entitat que presideix Jordi Cuixart des de la presó de Lledoners ha iniciat un procés de reflexió sobre els “grans consensos de país” en matèria de drets civils i polítics, però també de cultura, de cohesió social i de llengua.

A través de “veus diverses i sensibilitats diferents”, ha dit Mauri a l’inici de l’acte, s’intentarà analitzar com posar fi a la repressió i avançar pel dret a l’autodeterminació. També ha llegit una cart de Cuixart en què el president d’Òmnium ha afirmat que “la lluita per l’amnistia recorda que aquest país ha decidit resoldre democràticament el seu futur, i això vol dir sense repressió”.