Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Òmnium celebra l’amnistia com “una conquesta” a l’Estat però no renuncia a l’autodeterminació i la llibertat

"Reconeixen que votar i protestar mai poden ser delicte” manifesta l'entitat, que així i tot "vigilaran la correcta aplicació”

|

- Publicitat -

L’entitat independentista Òmnium Cultural s’ha felicitat per l’aprovació del dictamen de la llei d’amnistia que ha tingut lloc aquest dijous a la comissió de Justícia del Congrés. Òmnium, que advoca des de fa anys per aquesta mesura que ha de posar fi a la repressió contra l’independentisme, considera l’avenç una “conquesta de la societat catalana a l’Estat”.

“Reconeixen que votar i protestar mai poden ser delicte” manifesten. Des d’Òmnium, però, avisen que “vigilaran la correcta aplicació” de la llei “per part dels jutges” i recorden que tenen clar que “la resolució del conflicte serà amb l’autodeterminació i la llibertat”.

Publicitat


En un altre comunicat a Twitter, Xavier Antich, president d’Òmnium, ha remarcat que des de l’entitat “no han deixat ni un dia de treballar per combatre la repressió de l’estat espanyol, tota la repressió”.

 

“Avui es fa un nou pas, i l’amnistia és una victòria. Estarem amatents a la seva aplicació, a cada multa, a cada tribunal”, ha afegit, tot concloent que cal recordar que “els drets es guanyen exercint-los”.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut