Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Òmnium avisa que la reforma de la sedició “és un pas endavant en la persecució del dret a protesta”

|

- Publicitat -

L’entitat Òmnium Cultural alerta de les ombres que la modificació del delicte de sedició amaga. Mentre ERC i el PSC celebren l’acord al qual els republicans han arribat amb el Govern espanyol, el qual era un dels punts de la taula de diàleg, Òmnium ha volgut posar de manifest que no s’elimina la sedició, sinó que s’amplia el delicte de desordres públics, i alerta dels perills que això suposa envers el dret a protesta i la dissidència política.

“L’ampliació del delicte de desordres públics és un pas endavant en la persecució del dret a protesta i la criminalització de la dissidència política”, manifesta el president d’Òmnium, Xavier Antich, en una nota de premsa. L’entitat afirma que la sedició és un delicte “totalment antidemocràtic i anacrònic” que l’únic objectiu que té és el de “reprimir les protestes i la dissidència política”, tot recordant que l’única via que l’entitat contempla és la de la “derogació”.

Publicitat

Aquesta modificació “facilita encara més la contínua vulneració de drets fonamentals de la ciutadania per part d’un Estat que no tolera ni la discrepància política ni s’atreveix a afrontar democràticament el conflicte polític”, ha afirmat Antich.

En aquest sentit, l’entitat exposa l'”enorme preocupació” que se sent des de l’àmbit de l’activisme respecte de la incorporació del concepte d’intimidació en el delicte de desordres públics agreujats. “Qui decideix quan hi ha intimidació? Els mateixos que van decretar presó per Jordi Cuixart per participar en una manifestació i exercir el dret a protesta?” es pregunta Antich.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut