Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Òmnium i ANC tornen a exigir unitat d’acció als partits republicans

Mauri i Paluzie es conjuren en el primer aniversari de l'empresonament dels Jordis

|

- Publicitat -

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural i Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, han exigit al govern de la Generalitat una estratègia conjunta i unitat d’acció als partits republicans. Mauri ha dit que “no hi ha unitat d’acció i és essencial” mentre que Paluzie ha retret al govern de Torra que no es governi cap a la independència.

Aquest dimarts fa un any que els Jordis estan en presó preventiva i les entitats socials han convocat una concentració a la plaça de Catalunya, a Barcelona, alhora que, simultàniament, en altres indrets del país on es comdemnarà l’any entre reixes.

Publicitat

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Mauri ha dit que s’ha après que la repressió i la violència per part de l’Estat “no és el límit” perquè la ciutadania “segueix defensant-se”.

Per la seva banda, Elisenda Paluzie ha deixat clar que la voluntat de l’ANC és que es governi cap a la independència i creu que “ara, unes eleccions no resoldrien res”. Paluzie ha insistit en “abordar qüestions de fons, fer balanç i autocrítica”.

 

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut