Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Òmnium i ANC tornen a exigir unitat d’acció als partits republicans

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural i Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, han exigit al govern de la Generalitat una estratègia conjunta i unitat d’acció als partits republicans. Mauri ha dit […]

Marina Almansa 16/10/2018

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural i Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, han exigit al govern de la Generalitat una estratègia conjunta i unitat d’acció als partits republicans. Mauri ha dit que “no hi ha unitat d’acció i és essencial” mentre que Paluzie ha retret al govern de Torra que no es governi cap a la independència.

Aquest dimarts fa un any que els Jordis estan en presó preventiva i les entitats socials han convocat una concentració a la plaça de Catalunya, a Barcelona, alhora que, simultàniament, en altres indrets del país on es comdemnarà l’any entre reixes.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Mauri ha dit que s’ha après que la repressió i la violència per part de l’Estat “no és el límit” perquè la ciutadania “segueix defensant-se”.

Per la seva banda, Elisenda Paluzie ha deixat clar que la voluntat de l’ANC és que es governi cap a la independència i creu que “ara, unes eleccions no resoldrien res”. Paluzie ha insistit en “abordar qüestions de fons, fer balanç i autocrítica”.