Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Ofensiva de col·lectius proocupes contra la manifestació que Desokupa prepara a la plaça Universitat

Sota els lemes ‘Al Raval no passaran’ i ‘El Raval es defensa’, els grups convoquen la ciutadania a concentrar-se a la plaça dels Àngels a les 20.30 hores per rebutjar “els feixistes i els seus mercenaris”

|

- Publicitat -

La tensió entre col·lectius anti-ocupació i proocupació continua a Barcelona, agreujada per la manifestació que el grup d’extrema dreta Desokupa està preparant de cara el pròxim dijous, 25 de maig, a la plaça Universitat de Barcelona, després dels incidents viscuts a la plaça de la Bonanova la setmana passada. Col·lectius com RavalVsVox i els ocupes del centre social La Ruïna han convocat una contramanifestació per la mobilització de Desokupa, i en un comunicat difós a les xarxes socials, criden a “defensar els barris i no deixar cap pam de carrer als feixistes i els burgesos”.

Publicitat

Sota els lemes ‘Al Raval no passaran’ i ‘El Raval es defensa’, els grups convoquen la ciutadania a concentrar-se a la plaça dels Àngels a les 20.30 hores per rebutjar “els feixistes i els seus mercenaris”. “Aquest dijous l’extrema dreta surt al carrer de la mà d’empresaris, sindicats policials, lobbies i altres estaments privilegiats”, alerten en el comunicat, tot afegint que l’objectiu d’aquests grups és el de “seguir estenent el seu discurs d’odi contra la classe treballadora precària”. En aquesta línia, rebutgen les polítiques de “persecució i criminalització” que la classe obrera pateix cada dia.

En l’escrit, els col·lectius convocants critiquen que “l’extrema dreta” vulgui utilitzar les polítiques socials i d’habitatge impulsades pel govern municipal d’Ada Colau com a “excusa” per mobilitzar-se, i denuncien que són precisament “les classes dominants” les que surten més beneficiades d’aquestes polítiques. “Pretenen fer-nos creure que les principals preocupacions de la població són les ocupacions, l’incivisme i la inseguretat”, ha lamentat el col·lectiu, que recorda que els problemes reals que afecten els ciutadans i ciutadanes són l’accés a l’habitatge, les desigualtats i el racisme.

Et pot interessar  El desallotjament del centre social okupat 'La Ruïna' continua en peu

“L’extrema dreta pretén pressionar i aconseguir encara més policia, protecció pels rics i mà dura contra les pobres” avisen els col·lectius, que conclouen el comunicat amb un ‘No passaran!’.


Aquesta contramanifestació se suma a la que va dur-se a terme el passat dimarts a Barcelona, on 400 persones van manifestar-se sota el lema ‘Aturem el feixisme’. Els convocants van llegir un manifest en què van denunciar la “instrumentalització partidista” de fenòmens com l’ocupació per part de formacions “populistes”, o el fet que es faci un problema d’aquesta qüestió i no de les seves “causes estructurals” com ara “la pobresa”. El manifest va denunciar que s’aprofita aquesta qüestió per “crear una alarma social” i “protegir les oligarquies”, fins i tot amb “empreses de ‘matones'”.

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió