Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Odi il·limitat d’Albiach a la majoria independentista: “No farem de comparsa de cap majoria del passat”

|

- Publicitat -

La líder de Catalunya en Comú al Parlament, Jèssica Albiach, ha dit al president del Govern, Pere Aragonès, que els comuns no faran “de comparsa de cap majoria del passat”, en relació a la negociació dels pressupstos. Ha respost també a les paraules del conseller d’Economia, Jaume Giró, que va dir ‘pressupostos o pressupostos’ per afirmar: “Transformació o transformació”. En plenes negociacions pressupostàries, ha explicat que la seva esmena a la totalitat respon al fet que els comptes presentats no són de transformació. Tot i això, ha afegit que no volen queixar-se només i per això continuen “estenen la mà” amb l’objectiu de millorar-los. “Ni ens resignem ni donem xecs en blanc”, ha manifestat.

Albiach ha volgut enviar aquest missatge a Aragonès a dos dies que comenci el debat a la totalitat dels pressupostos. La diputada ha assegurat que l’objectiu de Catalunya en Comú és que cada euro “es posi al servei de la transformació” i arribi fins a l’última llar de Catalunya. Ha recriminat que això no es reflecteix ara en el projecte presentat per l’executiu d’ERC i Junts i per això ha justificat l’esmena a la totalitat presentada.

Publicitat

Ha afegit que els comuns no estan al Parlament per tenir un “paper testimonial” sinó que volen “redreçar” el rumb i fer un gir de 180 graus per aconseguir que les polítiques estiguin al servei de la ciutadania. Albiach ha assegurat que els comuns tenen un paper “clau” i ha celebrat que es comencen a imposar les polítiques que fa temps defensen.

En aquest sentit, ha dit a tot aquells que els voldrien fora de la foto, que els comuns no seran mai una anècdota sinó que han vingut per quedar-s’hi i liderar les transformacions ecologistes, feministes i industrials que necessita el país.

Et pot interessar  Albiach veu la renúncia de Podem al 12-M com un “gest de generositat” per “no fragmentar més l’esquerra”

Yolanda Díaz, presidenta

Més enllà de Catalunya, Albiach ha assegurat que les confluències que representen volen guanyar també a l’Estat amb Yolanda Díaz com a nova presidenta. Ha afirmat que Díaz representa l’esperit de les institucions “protectores” i al servei de la gent i amb la fraternitat com a base de convivència, així com l’Espanya “republicana i plurinacional” que volen.

Per això, ha dit que Catalunya en Comú posarà tota la seva experiència al servei de fer Díaz presidenta de l’Estat. Sobre com fer-ho, ha apuntat que primer són els objectius i “després les sigles”. “Primer la gent i després tota la resta, aquest és el camí”, ha manifestat.

Madrid versus Barcelona

Per últim, Albiach ha posat Barcelona com l’exemple a seguir, allunyant-se d’un aposta de Madrid com a “paradís fiscal i on els risc es queden el diner que hauria d’anar a escoles”. Ha afirmat que això era d’esperar venint del PP però ha lamentat que PSOE i PSC “s’hagin apuntat al model Ayuso”. Ha recordat especialment al PSC de Barcelona que forma part del govern municipal. “Barcelona no està en venda”, ha reivindicat.

Durant la seva intervenció, Albiach ha posat en valor la tasca feta pels comuns des de totes les administracions on tenen representació i ha assegurat que la seva manera de fer és la que ha de marcar el futur de Catalunya i de l’Estat. El primer objectiu, ha dit, és guanyar les municipals del 2023.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut