Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Octuvre despulla les mentides de Màrius Carol en la seva enganxada amb Fachín a TV3

|

- Publicitat -

L’endemà de l’enganxada al ‘Tot es mou’ de TV3 entre l’activista, Albano-Dante Fachín, i l’exdirector de La Vanguardia, Màrius Carol, el col·lectiu Octuvre, del qual forma part Fachín, ha publicat un fil a Twitter demostrant que Carol va mentir. Va fer-ho quan va negar, intentant contradir Fachín, que la rotativa de La Vanguardia una sucosa ajuda pública que només el 2015 ja va ser de 5,5 milions d’euros. També qüestiona les subvencions i publicitat institucional que rep el Grup Godó per defensar els interessos de grups de poder com l’Ibex-35: “El problema no són les subvencions sinó un mecanisme molt millorable que és usat per certs polítics per influir als mitjans i per certs empresaris per mantenir els seus privilegis i els seus comptes de resultats. Per sobre de la resta. Una cosa és “ajudar” a créixer i subsistir projectes de periodistes de qualitat. Una altra és donar diners públics a empreses de l’IBEX, amb guanys milionaris.”

Octuvre recorda que el seu projecte informatiu no rep, per principis, cap subvenció pública i es finança amb les aportacions dels seus lectors. Per tot plegat defensa també una xarxa com Twitter on es poden rebatre i deixar al descobert mentides com les de Carol ahir a TV3. Potser, per això, -diu Octuvre- alguns gurús de la política i la comunicació tenen tanta tírria a aquesta xarxa social.

Publicitat

Et pot interessar  [Gener 2024] La Vanguardia i El Periódico abandonen “X” en català per promocionar la versió en castellà dels seus diaris
Publicitat

Opinió

Minut a Minut