Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Noves informacions taquen encara més Juan Carlos I: Retirava mensualment més de 100.000 euros en efectiu del compte de Ginebra

|

- Publicitat -

Juan Carlos I va realitzar retirades de diners en efectiu durant molts anys al seu compte de Ginebra que va utilitzar per amagar els ja famosos 65 milions que va rebre de comissions de l’Aràbia Saudita. Es tracta, un cop més, del compte obert a nom de la societat de panamà Lucum Foundation, que reflecteix les contínues sortides de fons per imports de més de 100.000 euros mensuals. Segons fonts consultades a El Confidencial, el monarca hauria utilitzat els diners per pagar despeses no declarades de tota la família reial.

Un cop més, els protagonistes d’aquests moviments inclouen els gestors del rei emèrit, Dante Canonica i Arturo Fasana, sous els quals sortien d’aquest compte. Els dos s’encarregaven de camuflar la relació del compte amb Juan Carlos a través d’una estructura ‘offshore‘ que tenia ramificacions a Centreamèrica.

Publicitat

El mateix rei va començar a retirar fons del compte de manera periòdica, i així ho demostren els documents presentats per El Confidencial. Al gener de 2009 va treure més de 200.000 euros per “despeses personals”. l’onze de març van ser gairebé 300.000 francs suïssos. El junt del mateix any, el rei va retirar 209.000 euros, novament per despeses personals. A partir d’aquí va anar agafant periòdicament diners d’aquest compte, i a més en efectiu. De fet, durant el 2010 va treure més d’un milió i mig d’euros en efectiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut