Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Nova rebequeria d’Albiach després de la intervenció d’Aragonès: “Ha fet un discurs triomfalista”

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha valorat com una “posada en escena” la mà estesa als comuns que ha ofert el candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, en el seu primer discurs de la sessió d’investidura d’aquest dijous. En una roda de premsa posterior a la intervenció del republicà, Albiach ha assegurat que la seva formació diu “el mateix en públic i en privat” i que, per tant, segueix defensant un “canvi polític” que és “impossible” si no hi ha un nou executiu. “L’ordre dels factors no altera el producte”, ha sentenciat, en referència a la repetició de la coalició de Govern, que ha qualificat com “el mateix de sempre, però amb un envoltori discursiu diferent”.

D’altra banda, la presidenta d’En Comú Podem a la cambra catalana ha retret al candidat d’ERC que no hagi demanat perdó a la ciutadania pels tres mesos que han durat les negociacions per formar Govern. “Esperàvem que el senyor Aragonòes no només agraís la paciència de la ciutadania sinó que també li demanés perdó”, ha dit. A més, Albiach ha lamentat el “to triomfalista” amb el què creu que s’ha expressat el candidat: “Constata que la distància entre els discursos que es fan entre aquestes quatre parets i la gent del carrer és cada vegada més gran”.

Publicitat

Albiach ha criticat que Junts controlarà “més del 60% del pressupost” de la Generalitat i ha assegurat que “tothom sap que el pressupost val més que mil paraules”. “És un Govern que ni el mateix Aragonès volia”, ha afegit la líder dels comuns.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

Mà estesa d’Aragonès als comuns

El candidat d’ERC, que demà al migdia serà investit 132è president de la Generalitat, ha estès la mà als comuns -sense mencionar-los directament-: “Més d’hora que tard ens haurem d’entendre”. Aragonès ha justificat que comparteix idees de país i “molta ambició transformadora” amb el grup de Jéssica Albiach, i li ha reclamat el suport a la investidura: “Els demano la confiança. Jo els n’he fet en altres ocasions”, ha defensat Aragonès, que ha pregat que, almenys, En Comú Podem no voti en contra la seva investidura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut