Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Nova ofensiva de la fiscalia de Sánchez per impedir l’indult als presos polítics

|

- Publicitat -

La fiscalia de Sánchez assegura que la constitució prohibeix donar un indult generalitzat que afecta tots els presos polítics. Segons el diari El Mundo, així ho apuntarà en l’informe desfavorable als indults que està preparant per entregar al Tribunal Suprem. En l’escrit, que estan redactant els fiscals Javier Zaragoza, Fidel Cadena i Jaime Moreno, apuntaran que l’indult és una mesura individualitzada, i que l’article 62 de la Constitució remarca que el rei no pot autoritzar “indults generalitzats”. A més, també destacaran que no han fet cap gest de penediment, i la “gravetat” dels delictes que se’ls ha atribuït.

Amb tot, consideren que no hi ha cap raó “ni de justícia, ni d’utilitat pública, ni d’equitat” perquè la Moncloa accepti aquests indults. Un cop entreguin l’informe al TS, la sala penal també escoltarà la versió de l’advocat de l’estat, i amb totes les opinions entregarà un escrit que no és obligatòriament vinculant. El Gobierno és qui tindrà l’última paraula en el que es preveu ser una nova injustícia de cara a la situació dels presos polítics.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut