Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Nova mobilització d’Unió de Pagesos, ara a Sant Sadurní d’Anoia, per exigir la modificació de la llei de la cadena alimentària

Dotze tractors i una trentena de manifestants bloquegen la carretera C-243B per impedir l'accés al centre logístic de Mercadona

|

- Publicitat -

Les mobilitzacions a favor de la pagesia continuen. Aquest dimarts al matí, una dotzena de tractors i prop de trenta manifestants convocats per Unió de Pagesos han protestat a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) per reclamar al govern espanyol que impulsi una “modificació profunda” de la llei de la cadena alimentària. Els protestants han dut a terme una marxa lenta ha arribat fins a l’accés al polígon on s’ubica el centre logístic de Mercadona.

La intenció inicial de la protesta, convocada a les 8 h d’aquest dimarts, era reunir prop de 50 vehicles i 300 persones per arribar fins a les portes del centre logístic. Com que la participació ha estat menor de l’esperada, els Mossos d’Esquadra han impedit que la tractorada entrés al polígon industrial.

Publicitat

Els manifestants s’han hagut de conformar amb bloquejar la carretera C-243B amb els vehicles aparcats i s’han plantat dempeus a l’accés al polígon de Medrcadona. Tal com han assenyalat els manifestants, aquesta és la companyia distribuïdora líder, amb un 29% de la quota de mercat, de manera que l’insten a implicar-se en el canvi legislatiu “i que arrossegui tota la resta”. “No pot ser que diguin que la llei va bé quan nosaltres ens estem arruïnant. Ens hem de guanyar la vida tots”, ha asseverat el responsable de la permanent nacional d’Unió de Pagesos, Carles Vicente.

 

Et pot interessar  Un centenar de tractors tallen la C-66 a la Pera per protestar contra la gestió de la sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut