Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Nova enganxada entre Borràs i Martín Blanco al Parlament

|

- Publicitat -

Nacho Martín Blanco, diputat de Ciudadanos, que ahir va ser expulsat del Parlament per no complir amb la normativa del Parlament, avui ha tornat a intervenir a la cambra per al·lusions.

En concret, ha fet referència a la intervenció de la diputada republicana Anna Balsera. La republicana ha esmentat el victimisme de Martín Blanco, que diu que va haver d’anar al Liceu Francès perquè els seus fills poguessin fer classes en castellà.

Publicitat

Balsera ha volgut fer constar “el desconeixement total i profund” de Ciudadanos sobre la societat, la llengua i l’escola catalana. També ha condemnat l’estratègia política dels d’Arrimadas basada en “la crispació i la mentida”.

També ha recordat que l’expresident de Cs’, Albert Rivera, va promoure el linxament amb falses acusacions a docents, i que posteriorment va haver de sortir un altre dirigent de Ciudadanos a desfer les difamacions que havien fet, dient que havia estat “un malentès”. La diputada d’ERC ha posat en relleu que, malgrat tot l’estratègia no els està resultant, ja que Cs’ han passat “de 36 a 6 diputats”.

Li ha recordat que el poder legislatiu és qui té competències per establir el model educatiu, i no els tribunals i ha demanat que no hi hagi més ingerències del poder judicial sobre l’executiu i el legislatiu. En definitiva, que “Ciudadanos no vulgui guanyar als tribunals, el que no van guanyar a les urnes”. Balsera ha conclòs la intervenció lamentant que els socialistes “han entrat al joc” de Ciudadanos.

Martín Blanco irònicament ha agraït “la magnanimitat” de Borràs que li ha permès intervenir per al·lusions. Ha dit que el va sorprendre que el director de l’escola del Liceu Francès “em digués que eren conscients de la importància de la llengua materna, que els nens castellanoparlants també tinguin assignatures en la seva llengua materna”, donant a entendre que a la resta d’escoles no es fan classes en castellà”.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs

La presidenta del Parlament li ha respost dient-li que “han estat els 30 segons més llargs de la història”. Així ha donat a entendre que ha fet els ulls grossos amb Martín Blanco, que malgrat excedir el temps que tenia, Borràs li ha permès acabar la seva intervenció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut