Dimecres, 23 de setembre de 2020 - Edició 790
La República

Nova condemna injusta pels membres de “La Manada”: 1 any i 6 mesos per abusar sexualment

Els acusats d’abusos sexuals a Pozoblanco ja estan complint condemna per la violació a una jove de Pamplona

Redacció
Redacció 04/06/2020

Mentre els perseguits per la justícia espanyola per no compartir la seva ideologia s’enfronten a condemnes de 13 anys, com és el cas d’alguns presos polítics catalans, els lletrats no veuen tant greu delictes com el d’abús sexual o el d’anar contra la intimitat. És el cas dels membres de “La Manada”, l’escàndol que va ocupar els mitjans durant molts mesos, fins que van ser condemnats a 15 anys per haver violat una noia a Pamplona. Ara, quatre dels membres han rebut una condemna ridícula per un altre cas d’abús que va passar a Pozoblanco (Córdoba).

En concret, segons informa el diario Público, José Ángel Prenda, que va compartir el vídeo de l’abús, ha estat condemnat a un total de quatre anys i sis mesos de presó per dos delictes: abús sexual i contra la intimitat, que sumen menys de 5 anys de presó.

La resta de processats, Alfonso Jesús Cabezuelo, Jesús Escudero i Antonio Manuel Guerrero, han estat condemnats només a dos anys i deu mesos de presó pels mateixos delictes. Tots ells rebran la sentència a les presons on compleixen 15 anys de condemna pel cas de Pamplona. Una condemna baixa per la crueltat que ha significat per les seves víctimes, i no gaire més alta que la condemna de persones pacífiques com Jordi Sànchez o Jordi Cuixart.

Relacionats