Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Nou rècord de “la gran democràcia espanyola”: Líders en censura a Internet

Puigneró remarca que Espanya està a l’altura d’Ucraïna o Bielorússia en restringir mitjans polítics, i Boye ho remata: “De mal en pitjor”

Àlex Huguet 14/08/2021

Espanya és el país de la UE que més censura activitats d’Internet i les xarxes socials. Així ho confirma un estudi facilitat pel diari Poble Andorrà, que també remarca que Andorra “és el país del món amb menys censura”.

Altres països exemplars en la llibertat d’expressió a Internet són Luxemburg, Croàcia o la República Txeca. Espanya lidera l’estudi, però per la part de la censura. Es tracta del tercer país europeu amb més censura i el primer de la UE.

A això se li suma el fet que, juntament amb Ucraïna o Turquia, Espanya és dels pocs països que també veta xarxes socials, i es troba entre els que també restringeixen mitjans polítics.

Les crítiques a aquest fet no s’han fet esperar i el conseller i vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, hi ha dit la seva tirant d’ironia: “Una democràcia exemplar, vaja”, ha etzibat en una piulada que resumeix els “grans mèrits” espanyols en matèria de censura a Internet. L’aportació de l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha estat més curta, però més contundent: “De mal en pitjor”.