Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Nou pal pels partits catalanòfobs: El cas de l’estudi de Plataforma per la Llengua als patis d’escola queda arxivat

|

- Publicitat -

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha arxivat la investigació sobre l’estudi sociolingüístic que va realitzar l’entitat en defensa del català, Plataforma per la Llengua, en patis d’escoles, segons ha informat l’última en un comunicat aquest dimarts.

La investigació va néixer d’una denúncia de Ciudadanos, que acusava la Plataforma d'”espionatge” per haver emprès el 2019 aquest estudi, que buscava comprovar el nivell d’ús del català com a llengua de relació entre joves de zones urbanes de Catalunya.

Publicitat

L’entitat ha celebrat l’arxivament de la investigació que, a parer seu, “certifica que no va existir cap espionatge ni es van vulnerar les dades de l’alumnat, de forma que es confirma, un cop més, que el mètode sociològic utilitzat per fer aquest estudi va ser correcte i ajustat a la legalitat”.

La Plataforma també ha opinat que “Ciudadanos té una obsessió per perjudicar la llengua catalana i per difamar, dia sí i dia també, la Plataforma per la Llengua”.

L’estudi concloïa que el 75% de les converses de pati es produïen en castellà, un percentatge que pujava fins al 85% en l’educació secundària.

 

Et pot interessar  Violència catalanòfoba a Son Espases: guàrdies de seguretat agredeixen una pacient catalanoparlant i li reclamen que parli "en espanyol"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut