Diumenge, 11 d'abril de 2021 - Edició 990
La República

Nou pal pels partits catalanòfobs: El cas de l’estudi de Plataforma per la Llengua als patis d’escola queda arxivat

La Plataforma reitera que “el mètode sociològic utilitzat va ser correcte” i diu que Ciudadanos “té una obsessió per perjudicar la llengua catalana”

Redacció
Redacció 22/12/2020

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha arxivat la investigació sobre l’estudi sociolingüístic que va realitzar l’entitat en defensa del català, Plataforma per la Llengua, en patis d’escoles, segons ha informat l’última en un comunicat aquest dimarts.

La investigació va néixer d’una denúncia de Ciudadanos, que acusava la Plataforma d'”espionatge” per haver emprès el 2019 aquest estudi, que buscava comprovar el nivell d’ús del català com a llengua de relació entre joves de zones urbanes de Catalunya.

L’entitat ha celebrat l’arxivament de la investigació que, a parer seu, “certifica que no va existir cap espionatge ni es van vulnerar les dades de l’alumnat, de forma que es confirma, un cop més, que el mètode sociològic utilitzat per fer aquest estudi va ser correcte i ajustat a la legalitat”.

La Plataforma també ha opinat que “Ciudadanos té una obsessió per perjudicar la llengua catalana i per difamar, dia sí i dia també, la Plataforma per la Llengua”.

L’estudi concloïa que el 75% de les converses de pati es produïen en castellà, un percentatge que pujava fins al 85% en l’educació secundària.