Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Nou escàndol de portes giratòries del PP amb Jorge Fernández Díaz com a protagonista

L’exministre d’Interior del Gobierno de Rajoy, Jorge Fernández Díaz, s’ha incorporat al Patronat de la Fundació Teresa d’Ávila, que participa en la gestió i administració de la Universitat Catòlica d’Àvila […]

Redacció
Redacció 01/04/2019
Jorge Fernández Díaz, exministre d'Interior

L’exministre d’Interior del Gobierno de Rajoy, Jorge Fernández Díaz, s’ha incorporat al Patronat de la Fundació Teresa d’Ávila, que participa en la gestió i administració de la Universitat Catòlica d’Àvila (UCAV). És el mateix centre educatiu que Fernández Díaz va contractar per dur a terme una formació d’inspectors de l’Escola Nacional de Policia d’Àvila. Les portes han tornat a girar al partit ultra nacionalista i aquest cop ha estat un dels ministre més propers a Rajoy qui se n’ha beneficiat, ara que farà vuit anys que va sortir del Gobierno.

Però Fernández Díaz no és l’únic que ha aterrat a aquesta universitat. El digital ‘Eldiario.es’ senyala que la UCAV està plena d’expopulars com l’exministre de Justicia i Interior d’Aznar, Ángel Acebes, José María Michavila, els principals càrrecs històrics del PP de l’Ajuntament i la diputació d’Àvila i un llarg llistat més.

El centre, proper a l’Opus Dei i els Legionaris de Crist, va ser impulsat el 1996 per l’Obispat d’Àvila i el gobierno d’Aznar. De fet, el polèmic religiós Cañizares i exvicepresident de la Conferència Episcopal, forma part del mateix patronat.