Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Nou escàndol a l’Ejército: Militars en actiu defensen els que volien afusellaments massius

El diari Público revela un grup de WhatsApp d’oficials i sub-oficials d’artilleria en el qual intercanvien missatges ultres i defensen els militars retirats

Redacció 23/12/2020
Imatge d'un acte de l'exèrcit espanyol / ACN

El Gobierno va intentar restar valor als manifestos militars enviats al rei Felipe VI i als xats colpistes d’alts comandaments militars a la reserva que parlaven d’afusellar 26 milions de persones afirmant que això no afectava a l’Ejército perquè els seus actors no estan en actiu. Doncs bé, una informació de Público, demostra que sí que hi ha militars en actiu amb el mateix pensament. Fa públic un xat de WhatsApp integrat per oficials i suboficials de la IX Promoción de Artillería en el qual intercanvien missatges d’ultradreta i de suport als alts comandaments retirats que parlaven d’un cop d’estat i d’afusellar 26 milions de persones “perquè el és el sentiment de molts”.

Un dels oficials afirma que “confío que en este chat no haya ningún traidor hdlgp que denuncie a sus compañeros en el peor estilo chequista”. L’operació de blanqueig dels actuals militars per part de la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha durat ben poc.  Els vídeos on es veien soldats ballant amb cançons de la División Azul i fent salutacions feixistes i ara aquest xat d’oficials i suboficials deixen en evidència la ministra.

El grup de WhatsApp està format per un total de 121 oficials i suboficials, que compartien missatges com aquests:

'Sticker' de Membrilla y coninuación del mensaje de Vázquez.

"Hay que ser más discretos ojo".