Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Nou disgust per Pablo Iglesias: El TC anul·la la disposició que el va blindar en la comissió del CNI

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha declarat la inconstitucionalitat i nul·litat de la disposició que inclou el Reial decret de mesures econòmiques per fer front a la covid-19 de 17 març de 2020, una clàusula que “va blindar” la presència del llavors vicepresident segon Pablo Iglesias en la comissió parlamentària que controla el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

La sentència, que respon a un recurs de Vox i de la qual ha estat ponent el magistrat Pedro González-Trevijano, considera que no concorre aquest pressupòsit inexcusable, d’extraordinària urgència i necessitat, que habilita el Govern espanyol a recórrer a l’instrument legislatiu del decret-llei i obviar el procediment legislatiu ordinari o d’urgència per regular aquest nomenament.

Publicitat

El magistrat Cándido Conde-Pumpido ha anunciat un vot particular que es coneixerà amb la sentència aquests pròxims dies.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut