Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Nou descrèdit de Colau: Desallotja l’assentament de les Glòries i deixa 23 persones a la intempèrie

L’acció representa un nou fracàs dels serveis socials municipals perquè els desallotjats han rebutjat els oferiments d’allotjament que els han fet

Agències 14/04/2021
Un dels assentaments de barraques que han proliferat en la Barcelona de Colau.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat aquest dimecres un assentament de barraques en un solar ubicat a l’avinguda Meridiana 62, a tocar de la plaça de les Glòries. En aquest espai, comprès entre l’avinguda Meridiana i els carrers d’Álaba i Bolívia i les vies del tren, hi vivien persones que s’havien quedat sense alternativa habitacional. Una desena de furgons i cotxes de la Guàrdia Urbana s’hi han desplaçat i els operaris municipals han reforçat les tanques que envolten la zona perquè no es pugui tornar a ocupar. Segons l’Ajuntament, el desallotjament s’ha fet instat per odre judicial i a banda d’agents de la Guàrdia Urbana hi han intervingut també professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). El desallotjament s’ha produït sense cap tipus d’incident. Fonts municipals asseguren que les persones que hi vivien estaven avisades i ateses socialment amb antelació. Quan s’ha procedit a desallotjar el solar hi havia a l’interior 23 persones (una dona i la resta homes de diferents edats).

A totes elles se’ls ha tornat a oferir informació sobre els recursos disponibles i la possibilitat d’allotjament vinculat a serveis socials, tot i que ho han rebutjat.