Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Nou “decretazo” del Gobierno: Sanitat espiarà la localització dels ciutadans a través dels telèfons mòbils

El Gobierno PSOE-UP declara el seu estat de setge particular amb l’excusa del coronavirus

Redacció
Redacció 06/04/2020

El Gobierno ha vist necessari depassar els límits de la privacitat dels ciutadans per tal de “lluitar” contra el coronavirus. La Secretària d’Estat de Digitalització i Inteligencia Artificial, depenent del Ministeri d’Assumptes Econòmics que dirigeix Nadia Calviño, ha aprovat una llei que autoritza el desenvolupament d’una eina pels telèfons mòbils que permeti a les autoritats sanitàries la geolocalització de tots els ciutadans, per tal de “verificar” que es troben a la comunitat autònoma on declara ser.

Així ho ha anunciat el BOE, que atribueix a Sanitat un seguit de prerrogatives per poder controlar millor l’expansió de la Covid-19. A més, es remarca que el desenvolupament d’aquesta nova aplicació que no respectarà els drets fonamentals de la gent, ha de ser urgent.

En concret, Sanitat enviaria missatges de Whatsapp individualitzats als ciutadans quan es detecti que estan viatjant entre diferents territoris d’Espanya, per tal de comprovar moviments com les sortides de cap de setmana o les segones residències.

Relacionats