Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Nou atac a la seu d’Òmnium Cultural

Mauri assegura que seguiran "treballant per construir una república on no hi hagi impunitat amb l'extrema dreta"

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- Òmnium Cultural ha denunciat que aquesta dijous a la matinada ha tornat a patir un atac a la seva seu a Barcelona, situada al carrer Diputació. Segons expliquen en un comunicat, han trencat el cartell identificatiu de l’entitat que hi ha a la porta de la façana i s’han enfilat al balcó per arrencar un dels murals amb la imatge de la campanya Crida per la Democràcia. Aquest és el segon atac que rep la seu d’Òmnium en pocs dies. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha assegurat que continuaran “treballant per construir la república de tothom on no hi pugui haver impunitat davant de l’extrema dreta que ataca seus d’una entitat cultural”.

El 26 de novembre passat, la mateixa seu va aparèixer amb diverses esvàstiques pintades. També aquesta matinada de dijous han aparegut pintades a Lleida on es podia llegir “Òmnium nazis”, segons l’entitat, que ja ha denunciat els fets.

Publicitat

“Malgrat els atacs i la repressió, no ens cansarem de denunciar aquest Estat que, avui que fa 40 anys la Constitució, torna a demostrar que hi ha impunitat perquè passin fets com els d’avui”, ha dit Mauri, que ha lamentat que la carta magna “no només no protegeix la ciutadania d’aquest país, sinó que empara la repressió”. Per això, assegura que seguiran “treballant per denunciar la vulneració de drets fonamentals”.

Et pot interessar  Òmnium celebra l’amnistia com “una conquesta” a l’Estat però no renuncia a l'autodeterminació i la llibertat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut