Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Nou atac de l’Audiència Nacional a la llibertat d’expressió: ultimàtum a un raper perquè ingressi a presó per les seves lletres contra la repressió

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional torna a fer de les seves perseguint rapers i músics que, a través de les seves cançons, denuncien la corrupció i la repressió de l’Estat espanyol. L’últim a patir aquesta flagrant vulneració del dret a la llibertat d’expressió ha estat el raper Lokutor, de La Insurgencia, a qui l’Audiència ha donat un termini de tan sols 10 dies per ingressar voluntàriament a presó, després que el trobés culpable d’un delicte d’enaltiment i justificació del terrorisme, pel contingut de les seves lletres musicals. El raper condemnat denuncia que aquest cas “no és un cas aïllat”, citant els casos de Hasél i Valtònyc, i denuncia que l’Audiència estigui instrumentalitzant un delicte lleu per enviar-lo a la presó.

Lokutor va ser condemnat per l’Audiència el 2017, juntament amb 12 rapers més, a 2 anys i 1 dia de presó, 9 anys d’inhabilitació per exercir un càrrec públic i els va imposar, a més, una multa econòmica. Els músics estaven acusats, igual que Hasél o Valtònyc, d’un delicte d’enaltiment i de justificació del terrorisme o, com bé explica el mateix raper, “pel simple fet d’exercir la llibertat d’expressió”. La peripècia judicial no va acabar, i gràcies a interposar diversos recursos, els rapers van aconseguir que se’ls rebaixés la pena de 2 anys a 6 mesos i 1 dia de presó, amb la possibilitat d’optar a la suspensió de la condemna en cas que no es tornés a reincidir.

Publicitat

No obstant això, la sorpresa ha estat quan el passat 23 de febrer, l’Audiència notifica a Lokutor que té un màxim de 10 dies per ingressar a presó de forma voluntària, i només 3 per a presentar un recurs contra aquesta decisió. El raper denuncia que l’Audiència “instrumentalitza un delicte lleu per reactivar la condemna pendent de 6 mesos i 1 dia de presó”.

Et pot interessar  #EspanyaIrreformable L'Audiència Nacional cita les defenses de l’operació Judes' per Dilluns de Pasqua: "És una jugadeta més"

“Aquest cas repressiu no és un cas aïllat, és un de tants com el de Pablo Hasél o Valtònyc. La repressió que exerceix l’Estat espanyol sobre la classe treballadora no és res nou, per això és necessària la lluita per conquerir els drets i llibertats democràtics que ens nega aquest Règim feixista“, expressa el raper al seu compte oficial d’Instagram.

El raper clou el seu comunicat cridant a la unitat i l’organització popular independent per tal de plantar cara a l’Estat repressiu, tot exigint també la derogació de les lleis repressives i l’amnistia total pels presos polítics.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lokutor (Los Karnales) (@lokutor_)

Publicitat

Opinió

Minut a Minut