Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

Nou atac de la Fiscalia de Sánchez als implicats en l’1-O: Demanen dos anys i nou mesos pels primers integrants de la Sindicatura Electoral

Se’ls persegueix encara que renunciessin al seu càrrec abans de la celebració de l’1-O

Redacció
Redacció 11/08/2020
Un grup de persones amb urnes davant del Parlament durant l'acte posterior a la manifestació per l'aniversari de l'1-O, l'1 d'octubre de 2018 (horitzontal).

La fiscalia ja no sap on més buscar per trobar “culpables” que estiguessin implicats en el referèndum legítim de l’1-O, on van votar més de dos milions de persones. Ara, la fiscalia de Sánchez acusa els primers integrants de la Sindicatura electoral que havien de vigilar el referèndum, que el 4 i 5 de novembre seran jutjats. Tot i que els processats van renunciar al seu nomenament abans de celebrar-se el referèndum, la fiscalia de Sánchez en demana penes de dos anys i nou mesos per desobediència i usurpació de fons.

El diari El Món ha tingut accés a la qualificació provisional de la fiscal en qüestió, que assegura que Jordi Matas, Marta Alsina, Marc Marsal, Tània Vergè i Josep Pagès, van desobeir el Tribunal Constitucional, per publicar nomenaments de síndics territorials, procés per nomenar apoderats o model de paperetes que no es compartien des de webs de la Generalitat. Tot un escàndol que evidencia, una vegada més, la persecució cap a l’independentisme i tot allò que envolta els fets de l’1-O.

La falta de parcialitat de la justícia espanyola encara s’evidencia més quan la fiscalia no acredita que les decisions del TC fossin notificades personalment des del principi, és a dir, que enlloc d’advertir els encausats, aquests haurien d’haver confiat en les amenaces de la premsa per deixar de fer els actes pels quals se’ls acusa.