Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Nou atac de la Fiscalia de Sánchez als implicats en l’1-O: Demanen dos anys i nou mesos pels primers integrants de la Sindicatura Electoral

|

- Publicitat -

La fiscalia ja no sap on més buscar per trobar “culpables” que estiguessin implicats en el referèndum legítim de l’1-O, on van votar més de dos milions de persones. Ara, la fiscalia de Sánchez acusa els primers integrants de la Sindicatura electoral que havien de vigilar el referèndum, que el 4 i 5 de novembre seran jutjats. Tot i que els processats van renunciar al seu nomenament abans de celebrar-se el referèndum, la fiscalia de Sánchez en demana penes de dos anys i nou mesos per desobediència i usurpació de fons.

El diari El Món ha tingut accés a la qualificació provisional de la fiscal en qüestió, que assegura que Jordi Matas, Marta Alsina, Marc Marsal, Tània Vergè i Josep Pagès, van desobeir el Tribunal Constitucional, per publicar nomenaments de síndics territorials, procés per nomenar apoderats o model de paperetes que no es compartien des de webs de la Generalitat. Tot un escàndol que evidencia, una vegada més, la persecució cap a l’independentisme i tot allò que envolta els fets de l’1-O.

Publicitat

La falta de parcialitat de la justícia espanyola encara s’evidencia més quan la fiscalia no acredita que les decisions del TC fossin notificades personalment des del principi, és a dir, que enlloc d’advertir els encausats, aquests haurien d’haver confiat en les amenaces de la premsa per deixar de fer els actes pels quals se’ls acusa.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut