Dijous, 26 de maig de 2022 - Edició 1400
La República

Nou atac de catalanofòbia d’una treballadora d’un centre de salut a un pacient

“Háblame en castellano que no te entiendo!”, li ha etzibat de males maneres

Redacció 20/09/2020
Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR a una veïna de Sabadell. Imatge del 7 d'agost de 2020. (Horitzontal)

El diari dBalears s’ha fet ressò d’un nou cas de catalanofòbia flagrant i que no respecta les llengues oficials de cada regió. Aquest cas de discriminació ha tingut lloc a un centre de salut de Palma, quan un pacient que hi ha anat a fer-se una prova PCR va ser mal atès per una treballadora que li va deixar anar “háblame en castellano que no te entiendo!”.

Així, de males maneres, sense ni tan sols tenir la cordialitat de demanar-ho de manera educada. La víctima, a la qual el diari n’anomena les inicials X.F.P, explica que la treballadora “no l’ha atès en la llengua oficial de les Illes Balears. No és la primera vegada que els meus drets lingüístics són trepitjats a la sanitat pública, m’ha passat diverses vegades, des de fa temps”, ha lamentat.

S.F.P relaciona el fet pel qual els seus drets com a pacient es posen en dubte amb “l’excusa que falta personal per culpa de la situació amb la Covid-19”.