Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Nou atac a la llengua catalana al País Valencià: “No vull aprendre un dialecte”

|

- Publicitat -

Nou atac a la llengua catalana, aquesta vegada al País València. El protagonista és és el regidor de Compromís a l’Ajuntament de Cabanes (Castelló), David Casanova, i també membre de Plataforma per la Llengua qui ha viscut una situació totalment desagradable a un bar de Castelló explicada en un fil de Twitter.

A les xarxes explica que va entrar a un bar i va demanar amb català. La persona que el va atendre no va respondre gens bé i ho fa de males maneres i amb castellà i assegura: “Duc 23 anys a València i no vull aprendre un dialecte”, va etzibar el cambrer.

Publicitat

Casanova denuncia les paraules del cambrer: “Em considere una persona amb respecte, però obligar-me amb males formes que parle castellà és totalment denunciable”. Tot o això, també ha volgut deixar pales que no està assenyalant a cap establiment ni acusant cap negoci, simplement “faig una crítica a un treballador maleducat i superb”, reitera Casanova.

Davant la denúncia a Twitter per part del regidor de Cabanes, les ressenyes de la Taberna han sigut una allau de males crítiques, critiquen l’actitud generalitzada dels cambrers que t’atenen sempre amb castellà i aprofiten per menysprear el català: “Només parlen en castellà i de males maneres”, assenyala un usuari. Mentre un altre lamenta
“Et menyspreen i no et volen atendre ni entendre si els parles en valencià. Concretament un dels seus cambrers. Em pareix vergonyós”. Altres comentaris més contundents deixen palès: “És obvi que si passem a prop d’aquest lloc, per assedegats o afamats que estiguem, passarem de llarg fins que respectin la llengua de la terra que els dona menjar a ells”.

Et pot interessar  [VÍDEO] Clatellot de Lluc Salellas al PSC per prioritzar cada cop més el castellà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut