Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Nogueras, taxativa: “Arriba un moment que hem de dir prou, i tenim la força per a fer-ho”

La vicepresidenta del PDeCAT assegura que compten amb Lledoners per a les europees però que encara "no hi ha res tancat"

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del PDeCAT i diputada al Congrés, Miriam Nogueras, s’ha tornat a mostrar contundent en la negativa de l’aprovació dels comptes de l’Estat. “Si no hi ha un gest, prepararem l’esmena i no es tramitaran els pressupostos”, ha assegurat. Davant el refús de diàleg del Gobierno, Nogueras alça la veu i afirma que “el vot de confiança ja li vam fer en la moció; no en tornarem a fer cap altre”. Després que el president Torra afirmés que si els comptes s’arribessin a tramitar hi hauria una “crisi de Govern” i que el PDeCAT es reunís aquest dilluns a Waterloo l’estratègia és clara: “Arriba un moment que hem de dir prou, i tenim la força per a fer-ho”.

En aquest sentit, Nogueras i l’espai del partit proposa una “taula de negociació” amb actors neutrals. Per la vicepresidenta, l’estat “no té ganes de resoldre el conflicte i pretén que es cronifiqui”, alhora que ha afirmat que “l’independentisme va guanyant partides a nivell internacional” en una entrevista a Els Matins de TV3.

Publicitat

Municipals i europees, dos fronts oberts 

La confecció de les llistes municipals i europees s’està perfilant cada cop més. Si bé per la llista de Junts per Catalunya a Barcelona el tàndem el formarien el conseller empresonat Quim Forn i la consellera Elsa Artadi, Nogueras assegura que “encara no està tancat” i rebutja ser ella la qui agafi el relleu d’Artadi perquè és definitiu que serà l’alcaldable de Mataró. En l’àmbit municipal, la vicepresidenta dels Demòcrates subratlla que el projecte és “formular llistes diverses” per fer país sota el paraigua de JuntsxCat.

“Comptem amb Lledoners per a les europees”, ha aclarit. Aquest dilluns alguns digitals parlaven de Turull com a candidat al parlament europeu, però Nogueras reitera que encara s’ha de confirmar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut