Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Nogueras llança un ultimàtum al govern espanyol perquè rectifiqui: “No els podem acompanyar en aquest error seu”

Insisteix que són a temps: "Facin el decret sense trampes i tindran els nostres vots"

|

- Publicitat -

“No els podem acompanyar en aquest error seu”. Amb aquest advertiment, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha llançat un ultimàtum al govern espanyol aquest dimecres, en ple debat de convalidació dels decrets. “Són a temps de rectificar; facin el decret sense trampes i tindran els vots de Junts”, ha assegurat Nogueras, que ha reiterat que es mantenen en el ‘no’ als tres decrets. Ha retret com s’han dut a terme les negociacions per part de La Moncloa, que ha acusat d'”irresponsable” per portar les converses al límit. “Han complicat molt una negociació que era molt senzilla. Alguns han confós dialogar amb negociar i pactar, potser perquè els tenien molt ben acostumats”, ha etzibat.

En la seva intervenció en el debat de l’últim dels tres decrets, Míriam Nogueras ha assegurat que el govern espanyol “no ho ha fet bé” i que “quan s’hi ha posat, segurament ja era massa tard”. En aquest sentit, ha assenyalat que aquest dimarts van estar negociant fins tard: “Aquesta és la manera. Però ha de ser abans de l’aprovació i no a posteriori”. I ha afegit: “Tota la pressió que ens posen a nosaltres és una pressió que s’haurien d’haver posat al Consell de Ministres”.

Publicitat

La portaveu de Junts ha assegurat que La Moncloa té les “raons” del seu partit “damunt la taula des de fa setmanes”. En aquesta línia, ha criticat alguns aspectes negatius, com que les normes “consoliden el cafè per a tothom”, apugen la factura de la llum i el gas “en dos mesos” o distribueixen els fons “de manera no equitativa”.

Et pot interessar  VIDEO | Rull descarta sotmetre's a una investidura: "L'únic pla es diu Carles Puigdemont, no hi ha pla B"

Sobre aquest últim punt, Nogueras ha rebatut l’argument que “deixarien perdre” 10.000 milions d’euros per a Catalunya. “A nosaltres cada any ens furten 20.000 milions d’euros i no els importa”, ha retret.

“Les propostes de Junts han estat modestes i raonables. Respectin les competències i tindran els vots de Junts. Respectin i paguin allò que correspon a Catalunya i tindran els vots de Junts”, ha afirmat la cap de files de Junts al Congrés. “Facin la feina ben feta i assumeixin que no tenen una majoria”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut