Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Nogueras, la candidata que ha fet més quilòmetres en campanya, amb un total de 2.700

Rufián i Jordà han recorregut 2.257 quilòmetres, mentre que els candidats de la CUP, Vehí i Botran, n'han fet 1.707

|

- Publicitat -

Junts ha estat el partit que més quilòmetres ha recorregut, un total de 2.700. A diferència de la majoria de les formacions, no ha posat bus de campanya. La candidata Míriam Nogueras i el seu equip s’han mogut amb una furgoneta llogada. En segona posició se situa la caravana de periodistes del PSC que sumant els actes de Meritxell Batet i de Salvador Illa han fet 2.317 quilòmetres. El tiquet electoral d’ERC format per Gabriel Rufián i Teresa Jordà n’ha recorregut 2.257. A la cua del rànquing se situa el cap de llista del PP, Nacho Martín Blanco, que amb 612 quilòmetres no ha sortit de la província de Barcelona; i la candidatura de Vox que ha sumat 314 quilòmetres, amb Cubelles com a població més llunyana.

Junts va arrencar la campanya a Barcelona, on ha celebrat diversos actes sectorials, i s’ha mogut per tot el país, des de les Terres de l’Ebre i Ponent fins a la Catalunya Central, les comarques gironines i la costa de Barcelona. La jornada més llarga va ser el dimarts 11 de juliol, quan va començar el dia al Museu de Lleida i el va acabar al vespre a Tremp, al Pallars Jussà. L’únic dia amb autocar de campanya va ser l’acte central a Amer, el poble de l’expresident Carles Puigdemont. Aquell dia Nogueras va cobrir el recorregut amb la premsa.

Publicitat

Durant aquestes dues setmanes de campanya, Nogueras ha visitat un total de 23 municipis a les set vegueries de Catalunya. La candidata de Junts ha trepitjat sis ciutats de més de 80.000 habitants (Barcelona, Tarragona, Lleida, Mataró, Terrassa i Santa Coloma de Gramenet) i quatre municipis de menys de 5.000 residents: Cabrera de Mar (4.848) al Maresme, Camarles (3.309) al Baix Ebre, Amer (2.422) a la Selva i Bassella (223) a l’Alt Urgell. A Barcelona és on més actes ha celebrat: els mítings d’obertura i tancament, a més de dos actes sectorials, un “vermut tertúlia” i les rodes de premsa de l’ACN i EFE. A Lleida hi ha fet una roda de premsa sectorial sobre llengua i cultura i l’acte final de la demarcació. A Tarragona també hi ha celebrat un acte sectorial sobre corredor mediterrani i un míting. A Girona, cap, perquè la secció local va decidir celebrar el tancament a Banyoles.

PSC: Batet recorre 1.714 quilòmetres i Illa 600 més

La cap de llista del PSC, Meritxell Batet, ha recorregut 1.714 quilòmetres per fer mítings i actes públics arreu de Catalunya en el circuit principal que també ha seguit l’autobús de campanya. Els socialistes catalans han fet actes a les quatre capitals de demarcació, que superen els 80.000 habitants. A Barcelona n’ha fet quatre vegades. A Lleida, on els socialistes s’hi juguen un segon diputat, hi ha anat en dues ocasions. La ruta s’ha centrat en municipis de l’àrea metropolitana, com Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, Ripollet, Rubí o L’Hospitalet de Llobregat. També ha anat a Mataró, a Canovelles o a Vilanova i la Geltrú, i s’ha desplaçat fins a Cardona.

Però també han anat a altres ciutats que sobrepassen els 80.000 habitants, com l’Hospitalet de Llobregat (265.444), Terrassa (224.114), Mataró (128.956) o Santa Coloma de Gramenet (117.981). El poble més petit on ha estat Batet durant la campanya és Cardona (4.575 habitants).

La candidata ha fet tots els seus mítings acompanyada del primer secretari, Salvador Illa, que ha fet molts actes en solitari i sense la cap de llista però on sí que s’hi ha desplaçat la caravana de premsa, com a Tortosa (Baix Ebre), Vilanova del Camí (Anoia), o Manresa (Bages). Tenint en compte aquest circuit, la caravana ha fet 2.317 quilòmetres.

ERC: 2.257 sumant Rufián i Jordà

Gabriel Rufián i  Teresa Jordà han format ‘ticket’ en la candidatura i, entre els dos han sumat 2.257 quilòmetres. S’han repartit els actes, de manera que els números u i dos de la llista d’ERC no han assistit a tots els mítings comptabilitzats. Per exemple, Rufián no ha anat als actes de Manresa, Tarragona, Cambrils, Deltebre, Sant Sadurní, L’Ametlla, Tàrrega ni Girona.

ERC ha fet actes per les quatre capitals de província (Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida), amb tres mítings a la capital del país (els actes d’inici, central i final de campanya). A banda d’aquestes tres ciutats, els republicans també han passat per dues ciutats més que superen els 80.000 habitants: l’Hospitalet de Llobregat (265.000) i Badalona (223.000). Per poc no s’hi compta Manresa (77.000). En canvi, no han fet cap acte en municipis amb menys de 5.000 habitants. I el poble que menys en té és l’Ametlla de Mar (7.200).

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president

També cal apuntar que el cap de llista, Gabriel Rufián, va fer un acte de campanya a Durango (Euskadi) amb EH Bildu, dilluns 10 de juliol, acompanyat del president d’ERC, Oriol Junqueras. La població basca té uns 30.000 habitants.

Comuns: Poc més de 2.000

La caravana de la candidata de Sumar-En Comú Podem Aina Vidal ha recorregut 2.033 quilòmetres durant la campanya electoral. Els comuns van començar-la a Tarragona i han voltat sobretot per l’àrea metropolitana de Barcelona, però també han fet incursions a Vila-seca, Tortosa, Reus, Lloret de Mar, Lleida, Girona i Blanes. El trajecte més llarg va ser precisament el que va cobrir en un sol dia Vila-seca i Tortosa (370km), seguit del dia de tancament (Tarragona-Blanes, 340km) i d’una jornada que va combinar Reus i Mataró (280km).

Sumar-En Comú Podem ha centrat la campanya a l’àrea metropolitana de Barcelona i a les ciutats més poblades del país. A banda de les capitals de les quatre demarcacions, la candidata Aina Vidal ha passat per Santa Coloma de Gramenet (117.981 habitants), Mollet del Vallès (51.294), Rubí (79.007), Sabadell (215.760), Mataró (128.956), el Prat de Llobregat (65.030), Sant Boi de Llobregat (83.371) i l’Hospitalet (265.444). Fora de l’àmbit metropolità, han passat per Blanes (40.579), Lloret de Mar (38.941), Tortosa (33.890), Reus (106.741) i Vila-seca (22.681), la localitat amb menys habitants on ha anat.

CUP: 1.707 sumant Botran i Vehí

El cap de llista de la CUP per Barcelona, Albert Botran, ha recorregut 735 quilòmetres fora de la capital catalana en el circuit de campanya que han seguit els periodistes. El desplaçament més llarg va ser a Lleida i el candidat va viatjar-hi en AVE. Botran també ha estat a Cardedeu, on els anticapitalistes van celebrar un Consell Polític; i en actes a Manresa i Santa Coloma de Gramenet.

Ara bé, la CUP ha plantejat una campanya dual amb la també diputada al Congrés i cap de llista per Girona, Mireia Vehí. La candidata ha sumat 972 quilòmetres per protagonitzar actes electorals tant a comarques gironines com barcelonines i on els periodistes l’han seguit: Ripoll, Palamós, Banyoles i Vilanova i la Geltrú, a més de Barcelona. Vehí també serà cap de cartell en l’acte de Girona d’aquest divendres.

En aquest circuit on els periodistes han estat convocats, la CUP ha fet parada especialment a Barcelona, on va obrir la campanya, al barri d’Horta; hi va celebrar l’acte central, a Gràcia, i també ha fet míting a la plaça de Sants, a més d’altres contactes informatius. També han posat el focus a les comarques gironines, amb el míting final a Girona i els actes a municipis més petits com Ripoll, Palamós i Banyoles. L’única capital de demarcació que no han visitat ni Botran ni Vehí ha estat Tarragona. A part de les capitals, una altra ciutat de més de 80.000 habitants on ha intervingut Botran ha estat Santa Coloma de Gramenet. En canvi, no han fet actes en municipis de menys de 5.000 habitants amb la caravana de premsa.

PDeCAT- Espai CiU: 872

PDeCAT-Espai CiU suma 872 quilòmetres. Ha concentrat la majoria dels seus actes a la capital catalana, que, juntament amb l’Hospitalet de Llobregat, són les dues ciutats amb més de 80.000 habitants on la formació ha estat present. Els de Roger Montañola també han visitat altres localitats, com Platja d’Aro, Cabrera de Mar o Sant Cugat del Vallès. Així mateix, durant aquests setze dies han trepitjat dos municipis amb menys de 5.000 habitants: Begur i Monistrol de Montserrat, però no han estat ni a la província de Lleida, ni a Tarragona.

PPC: 612

El PP, capitanejat per Nacho Martín Blanco, ha recorregut un total de 612 km. El candidat per Barcelona ha optat per no sortir d’aquesta província i ha deixat la campanya a Girona, Tarragona i Lleida per als caps de llista d’aquestes demarcacions. Així, ha fet una campanya molt centrada en l’àrea metropolitana i els punts més allunyats que ha visitat han estat Vic i Vilafranca del Penedès.

De fet, Martín Blanco ha fet molts actes de campanya a Barcelona, amb fins a 11 mítings o atencions a mitjans. També ha visitat grans ciutats de l’àrea metropolitana, com Badalona, acompanyat de Xavier García Albiol, o l’Hospitalet de Llobregat. Els municipis amb menys habitants on ha fet campanya han estat Sant Adrià del Besòs, Vilafranca del Penedès, Vic, El Prat de Llobregat, Viladecans i Castelldefels, tots entre els 37.000 habitants i els 67.000.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut