Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Nogueras i Wagensberg se sumen a declinar assistir a l’acte de la Guàrdia Civil per la violència de l’1-O

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha respost per carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que no anirà a actes de la Guàrdia Civil mentre el cos policial no demani disculpes per les “brutals actuacions” de l’1-O. Aquesta és la resposta de Nogueras a la invitació de Cunillera perquè assisteixi a la presa de possessió del cap de la comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona que serà l’11 de juny a Sant Andreu de la Barca. En la mateixa línia respon el secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, convidat en el mateix acte. Segons el diputat d’ERC, les “pallisses” contra persones que es trobaven als col·legis electorals l’1-O són un dels exemples pels quals no hi assistirà.

La portaveu de Junts a la cambra baixa denuncia persecució política i l’existència de presos polítics i exiliats. “El nostre Govern legítim està empresonat i a l’exili per haver donat veu als anhels de llibertat del poble de Catalunya”, ha afegit tot assenyalant que hi ha més de 3.000 “represaliats”. Nogueras afegeix que “per dignitat, sentit de la democràcia i convicció” no anirà a cap acte de la Guàrdia Civil mentre aquest cos no demani disculpes.

Publicitat

Per la seva banda, Wagensberg argumenta que no assistirà a l’acte perquè aquest cos policial és i ha estat un dels “actors principals” de la repressió viscuda pels moviments independentista i socials. En aquest sentit, cita també les “tortures” a persones detingudes en el marc de l’operació Garzón, el 1992.

Et pot interessar  La Generalitat indemnitza, deu anys després, quatre ferits pels Mossos d’Esquadra a Can Vies
Publicitat

Opinió

Minut a Minut