Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Nogueras deixa clara la postura de Junts amb Felipe VI: “No tenim rei”

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, s’ha mostrat contrària que el rei presideixi la tradicional cerimònia de lliurament dels despatxos a futurs jutges a Barcelona, on està situada l’Escola Judicial. “Nosaltres no tenim rei”, ha proclamat.

L’any passat, i per primera vegada des que va accedir al tron, Felip VI no va acudir a aquest acte que cada setembre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) organitza tradicionalment a la capital catalana.

Publicitat

L’òrgan de govern dels jutges va convidar el monarca però finalment no hi va acudir perquè, segons es va publicar, el Govern central no ho va autoritzar. En aquell moment era a punt de confirmar-se la inhabilitació de Quim Torra i l’Executiu espanyol estava en plenes negociacions dels pressupostos.

“No estem al servei de ningú”

Tot i que encara no hi ha data per a la celebració d’aquest acte, Nogueras ja rebutja que el cap de l’Estat presideixi aquesta cerimònia perquè la Catalunya independent a la qual aspiren no està “al servei de ningú, i menys dels qui van en contra seva”.

“A tot allò que organitzi la Casa Real no ens trobarAN, i crec que parlo per tot el Govern (català)”, ha subratllat Nogueras, qui ha recordat que “el ‘a por ellos’ inicial” que es va escoltar després del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 va ser del rei.

Amb tot, la portaveu de Junts ha posat en relleu que “més del 80%” dels ciutadans de Catalunya no se sent representat per la Casa Reial i “són republicans”. “Nosaltres no tenim rei i tenim molta feina a fer i no perdrem ni un segon en una cosa que no només no ens pertoca sinó que ens ha fet molt de mal”, ha conclòs.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut