Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Nogueras defensa que cal anar a Madrid “de nació a nació” perquè “o se’ns respecta o continuarem encallats”

La cap de llista de Junts critica que "no té sentit que continuem fent allò que ja s'ha fet els últims 40 anys i que no ha funcionat"

|

- Publicitat -

Continua la picabaralla entre ERC i Junts pel preu que cal posar a la hipotètica investidura de Pedro Sánchez en cas que donin els números després de les eleccions del 23-J. En la roda de premsa celebrada a EFE per la candidata de Junts, Míriam Nogueras, aquesta ha assegurat que la seva formació no compra el “preu” fixat pel president Pere Aragonès per a investir Sánchez, i insisteix que cal negociar a Madrid “de nació a nació”, perquè “o se’ns respecta o continuarem encallats com els últims 40 anys”.

La candidata de Junts ha assegurat que, si poden negociar una investidura, no hi aniran “amb la llisteta de sempre”, perquè “no ha solucionat absolutament res”, igual que tampoc ho ha fet la taula de diàleg, que a ulls de la juntaire hauria de ser “pantalla passada per a tothom”. “La taula de diàleg no ha funcionat, hauria de ser pantalla passada per a tothom. S’ha intentat. Molt bé” ha etzibat, tot criticant també la proposta de la candidata socialista Meritxell Batet de reformar el sistema de finançament autonòmic.

Publicitat

En aquesta línia, Nogueras ha reblat que “no podem seure a negociar Rodalies amb aquesta gent”, perquè “això ja s’ha fet i no ha funcionat. No té sentit que continuem fent allò que ja s’ha fet els últims 40 anys i que no ha funcionat”, ha insistit. De fet, la cap de llista ha recordat que el traspàs que reclama ERC “ja hi és” perquè va fer-se el 2010, però el que cal són “a infraestructura i els diners”, que “no tindrem” per part del govern espanyol.

Et pot interessar  ERC reclama "totes les competències" per "adaptar l’administració a les necessitats de Catalunya"

Tal com ho veu la candidata de Junts, aquests últims anys a Madrid “s’ha anat a negociar que les lleis a Madrid ens perjudiquin una mica menys”, motiu pel qual reclama un canvi d'”actitud” als partits independentistes, especialment a ERC. Per això, en el penúltim dia de campanya de les eleccions espanyoles, la candidata de Junts ha “apel·lat al vot de les persones que estan fins als nassos de tantes promeses i de tanta politiqueta”, i que tenen “ganes” de diputats que “es mullin i no vagin a buscar titulars fàcils”.

Amb tot, Míriam Nogueras ha posat ara el referèndum al centre, però també s’ha obert a altres possibles demandes, tot i que no les ha concretat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut