Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Nogueras carrega durament contra ERC: els acusa d’estar “anestesiats” i de sortir “més barats” al govern espanyol

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha carregat durament contra ERC arran de la negociació dels republicans amb el govern espanyol, i després que rebutgessin presentar una esmena a la totalitat dels PGE del 2023, igual que van fer EH Bildu o el PNB. Nogueras ha acusat la formació d’estar “anestesiada” i de sortir “més barata” al govern espanyol. Respecte de la possible reforma del delicte de sedició, sobre el qual ERC encara no s’ha posicionat amb claredat, ha advertit que és una “trampa” de l’Estat .

“Fa mesos que repeteixen que han anestesiat el catalanisme. No s’equivoquin, el que han anestesiat és a un partit català, que és molt diferent”, ha etzibat Nogueras aquest dimecres en el debat de totalitat dels pressupostos generals de l’Estat de 2023 al Congrés. Segons Nogueras, el govern espanyol “no vol negociar amb Junts” perquè el partit “no es deixa prendre el pèl”. “Prefereixen pactar amb aquells que els surten més barats”, ha dit, en referència a ERC.

Publicitat

Nogueras també ha advertit que la possible reforma del delicte de sedició és una “trampa”: “Vull pensar que cap partit català participarà d’aquesta trampa. El que vam fer el 2017 no es mereix un sol dia ni un sol minut ni un sol segon de presó. Qualsevol solució personal condemna tot el moviment”. Tot seguit, la portaveu de Junts ha exigit l’eliminació del delicte de sedició i ha argumentat que rebaixar les penes seria “un error històric”.

Finalment, la diputada de Junts ha denunciat que els diners dels comptes públics “no arriben a Catalunya”. “De què ha servit tot aquest servilisme?”, ha preguntat la diputada, que ha criticat la “deixadesa” del govern espanyol. “Vostès no són la solució per als problemes de Catalunya“, ha assegurat.

Et pot interessar  Junts, Vox, Cs i el PPC demanen la dimissió d'Ubasart i el PSC reclama que s'assumeixi responsabilitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut