Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Nogueras adverteix el president interí del CGPJ que no pot censurar les seves denúncies de ‘lawfare’

La portaveu de junts al Congrés recorda que "cap llei li atribueix el control a la legítima activitat política"

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha denunciat aquest dimecres la “ingerència” de la cúpula judicial a la política, i ha recordat al president interí del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, que “no pot cridar a l’ordre a una diputada” del Congrés, perquè “cap llei li atribueix el control a la legítima activitat política que fem”. “La llibertat d’expressió i de pensament no estan per sota el criteri de cap cúpula judicial, i menys d’una cúpula judicial que fa temps que està qüestionada”, ha dit. Nogueras ha denunciat un cop més els casos de ‘lawfare’ contra l’independentisme i ha recordat que els jutges “no són intocables, tot i que molts han viscut com si ho fossin des de fa 40 anys”.

La portaveu de Junts ha respost d’aquesta manera un comunicat del president del CGPJ, que va qualificar “d’inadmissible” que la setmana passada, durant el debat de la presa en consideració de la llei d’amnistia, la diputada assenyalés amb noms i cognoms alguns dels jutges a qui atribueix pràctiques de ‘lawfare’, com Manuel Marchena o Carlos Lesmes. Guilarte va advertir que el CGPJ adoptaria “totes les mesures necessàries previstes a l’ordenament jurídic per protegir la independència” dels magistrats.

Publicitat

Nogueras ha denunciat que la cúpula judicial “ha assumit com a pròpies atribucions que no els toquen” i ha advertit que el president del CGPJ no pot censurar les seves manifestacions com a diputada. “La setmana passada segurament vam sacsejar la comoditat en la qual alguns porten instal·lats molts anys”, ha dit, però “tenim tot el dret a defensar la independència de Catalunya, i fer-ho de manera pacífica i democràcia sense haver de ser víctimes de les amenaces, assetjament i accions de la cúpula judicial espanyola”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont afirma que la independència declarada és "legal i vigent" perquè el Parlament "no se n'ha desdit en sis anys i mig"

Segons Nogueras, “l’estratègia de la cúpula judicial d’ingerència a la política no té precedents al nostre entorn europeu”. “Avui des de Junts teníem dues opcions: callar perquè els que s’han ofès tant poguessin dormir tranquils i es pensessin que han tornat a guanyar, o no callar i aguantar, perquè no permetrem que vostès ens continuïn tractant com a terroristes o delinqüents i trepitgin els drets dels catalans”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut