Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Nogueras aclareix els dubtes i confirma el suport de Junts a la investidura de Pedro Sánchez

"Amb l'acord que hem signat amb el PSOE deixem clar que no renunciem a res" ha dit Nogueras a la seva arribada al Congrés

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha confirmat que els seus set diputats votaran ‘sí’ a la investidura de Pedro Sánchez, arran dels dubtes sorgits sobre el rumb del vot del partit independentista. La intervenció que Junts va fer en la primera sessió del ple d’investidura, en rèplica a Pedro Sánchez, deixava clar el malestar de la formació pel to i el contingut del discurs de Sánchez. Aquest matí, minuts abans de l’inici de la segona sessió del ple d’investidura, Nogueras ha esvaït tots els dubtes en assegurar el suport, insistint que des de Junts “respectem els acords als que arribem, mentre els altres els respectin”.

Nogueras ha assegurat a RAC1 que “s’han donat les condicions que s’havien de donar per arribar a aquest acord“, confirmant així el suport de la seva formació a la investidura del socialista.“Amb l’acord que hem signat amb el PSOE deixem clar que no renunciem a res. Per nosaltres l’1-O és vigent i és on rau la sobirania de Catalunya. El Parlament va aprovar la declaració d’independència i s’ha de respectar”ha manifestat la diputada independentista.

Publicitat

La diputada de Junts ha adreçat el discurs que va fer el dimecres Pedro Sánchez, reconeixent que esperava escoltar el que els havia dit als membres de Junts en la reunió que havien mantingut al matí. Sense voler entrar més en la qüestió, Nogueras s’ha limitat a dir que “fa setmanes van començar unes negociacions que continuen i continuaran; i ahir es va negociar i es va a continuar negociant”. “No va de sí o no. La investidura és només un dels punts que s’han negociat. Ahir, avui i demà la negociació continua”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"

La portaveu també ha reivindicat els altres acords assolits amb el PSOE, com ara la llei d’amnistia, que inclou els casos de guerra judicial o ‘lawfare’, o la reforma de la normativa del Congrés que permet parlar en català, gallec i basc a la cambra baixa sense rebre cap penalització. Pel que fa a l’oficialitat del català a la Unió Europea, que continua penjant d’un fil, Nogueras ha tret pit que l’Estat espanyol formulés la petició de forma oficial. “La nostra voluntat és que tot allò que pactem es compleixi” ha dit. 

D’altra banda, Nogueras ha explicat que Junts proposarà en la primera reunió amb mediació internacional el referèndum d’autodeterminació i la recaptació del 100% dels impostos dels catalans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut