Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

‘No al pacte d’Estat’: Impulsen un manifest en contra dels acords d’ERC i Junts per investir Pedro Sánchez

Endavant-OSAN denuncia que el pacte amb el PSOE servirà per "reforçar el règim" i "desmobilitzar l'independentisme"

|

- Publicitat -

L’esquerra independentista ha mostrat la seva oposició als pactes que han assolit ERC i més recentment Junts amb el PSOE per desencallar la investidura de Pedro Sánchez. L’organització Endavant-OSAN ha fet públic un manifest que, sota el títol ‘No al pacte d’Estat – Crida a la mobilització per l’autodeterminació i la independència’ vol recollir signatures per unir forces contra un acord que consideren que “vol pacificar i desmobilitzar l’independentisme”. El formulari recull adhesions tant col·lectives (d’organitzacions nacionals, sectorials i locals) com individuals.

L’escrit carrega durament contra l’aliança del PSOE, Sumar, ERC i Junts per seguir la “coneguda dinàmica del peix al cove” pròpia dels governs més autonomistes de Catalunya. “Al contrari del que anuncien, no és un pacte per avançar en el reconeixement dels drets com a nació del poble català, sinó que vol fer una estocada final al moviment independentista que va tenir com a punt més àlgid el referèndum de l’1 d’octubre de 2017″, adverteixen.

Publicitat

Malgrat les aparents concessions com l’amnistia o el reconeixement com a minoria nacional, els autors del manifest alerten que l’acord “significarà la renúncia tàcita a l’exercici del dret d’autodeterminació i de la independència“.

El text també acusa Junts i ERC d’estar “utilitzant l’1 d’octubre de manera partidista en la seva cursa per convertir-se en els partits dirigents d’una nova Catalunya autonòmica cada vegada més dependent de l’Estat i més buida de cap tipus de sobirania real”. “Aquest és un pacte que servirà per relegitimar i reforçar el règim”, insisteix.

Per tot plegat, denuncien l’ús de l’amnistia com a mecanisme per encobrir la renúncia dels partits a avançar cap a l’autodeterminació i fan una crida a “articular un moviment popular de resistència per continuar amb la lluita per la independència”. Malgrat que de moment no s’han especificat accions, els impulsors del manifest animen a organitzar concentracions davant dels ajuntaments dels Països Catalans el mateix dia de la investidura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut