Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ni l’escàndol de l’espionatge priva la Moncloa de donar llargues a una reunió Sánchez-Aragonès

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquest divendres que la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “tindrà lloc amb absoluta normalitat” però encara no està agendada. Segons Rodríguez, els equips dels dos presidents treballen per trobar una data. Fonts del govern espanyol asseguren que el que és important és que la interlocució no s’ha interromput en cap moment i que les tasques per celebrar la trobada “estan anant bé”. “No hi ha cap problema, hi haurà reunió quan les agendes ho permetin” han assegurat, i com a la resta de trobades, Sánchez hi anirà “amb papers”.

La portaveu del govern espanyol, per contra, ha apuntat que el seu executiu està disposat a desclassificar els documents de què disposa sobre les peticions del CNI i els avals del jutge del Tribunal Suprem per espiar independentistes, però –contràriament al que reclama el president de la Generalitat- ha deixat entendre que ho farà només en el cas que li ho demani un jutge.

Publicitat

“El govern ha mostrat des del primer moment voluntat clara d’abordar aquesta qüestió amb absoluta transparència. Ho hem fet a l’àmbit parlamentari, anant a les compareixences com a la comissió de secrets, i en col·laboració a les tasques ha iniciat el Defensor del Poble. I si la justícia ho demana, donarem total col·laboració, incloent-hi la desclassificació”, ha dit.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut