Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Natàlia Mas alerta que no tenir pressupostos el 2023 tindrà un “cost d’oportunitat extremadament elevat” per Catalunya

|

- Publicitat -

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha alertat aquest dimecres que el “cost d’oportunitat” que tindria per Catalunya no disposar d’uns nous pressupostos el 2023 és “extremadament elevat”. Mas també ha avançat que la voluntat del Govern d’Aragonès és enllestir la proposta de comptes de l’any que ve durant les “setmanes vinents”, avisant també que hauran de ser uns pressupostos “de consens” i que, per aquest motiu, des de l’executiu català estan “oberts a tot”.

“Som conscients que en la negociació d’uns pressupostos sempre hi té un pes important l’estratègia política, però en un moment de tanta complexitat i incertesa global confio que tots posarem per sobre l’interès del país“, ha manifestat la consellera. Durant la seva primera compareixença en comissió parlamentària com a consellera, Mas Guix s’ha mostrat també disposada a fer modificacions o “novetats” en matèria de fiscalitat, tot demanant allunyant-se de “polítiques de titulars”, segons recull l’ACN.

Publicitat

Fent un petit avanç dels nous comptes que està preparant la seva conselleria, Mas ha indicat que preveuen més de 3.000 milions d’euros addicionals respecte als comptes actualment vigents, un 10% més. “Per afrontar la inflació, la despesa social i les inversions necessàries per reactivar l’economia, la competitivitat i la sostenibilitat del nostre model productiu”, ha assegurat. D’altra banda, Mas Guix s’ha mostrat disposada a modificar els tributs que controla la Generalitat i aplicar-hi novetats. “Diàriament estem analitzant opcions de millora dels tributs que tenim desplegats i opcions de novetats”, ha defensat després que els comuns li demanessin novetats en fiscalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut