Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Natàlia Garriga assegura que se segueix negociant la presència del català a la llei de l’audiovisual

|

- Publicitat -

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assegurat que no té constància que el Gobierno descarti un acord immediat pel blindatge del català a la llei audiovisual a canvi del vot a favor d’ERC dels pressupostos generals de l’Estat, tal com van afirmar aquest divendres fonts de la Moncloa. “No en sabem res d’això”, ha dit quan ha estat preguntada per aquestes informacions en una entrevista a RAC1 aquest dissabte. Garriga ha afegit que la pressió exercida per la Generalitat va aconseguir que s’aturés la tramitació de la llei i que el seu Departament “continua negociant” i “insistirà tants cops com faci falta” perquè la norma inclogui un percentatge obligat de producció i de doblatge en català.

La titular de Cultura ha remarcat que la presència audiovisual del català és una “prioritat” per la seva conselleria i ha reiterat el “compromís amb la llengua” del Govern. Preguntada sobre si aquesta qüestió podria ser una línia vermella per ERC a l’hora de negociar els comptes estatals, ha subratllat que no li “pertoca” decidir si ho ha de ser o no.

Publicitat

Fonts de la Moncloa van tancar la porta aquest divendres a assolir una entesa amb ERC pel blindatge del català abans del debat i votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre i on l’executiu de Sánchez necessitarà els vots dels republicans. Les mateixes fonts afegien que existeixen dificultats serioses perquè es produeixi després, perquè el Ministeri d’Economia “té una altra concepció de la llei” i no vol parlar de cap “blindatge” del català.

Coincidint amb el primer cap de setmana d’aixecament de la majoria de restriccions per combatre la covid, Garriga ha celebrat el “repunt de vendes molt important” en el sector cultural, que està vivint el moment “amb molta il·lusió”. La consellera ha dit que espera que aquest pas endavant signifiqui el final de la pandèmia per la cultura i que confia que les sales de concert podran operar amb un aforament del 100% “aviat” si l’evolució de l’epidèmia continua sent favorable.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut