Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Xifres desoladores: 1 de cada 3 infants de Barcelona està en risc de pobresa

|

- Publicitat -

L’última enquesta sociodemogràfica de Barcelona feta el 2020 per l’Oficina Municipal de Dades revela xifres desoladores pel que fa a l’afectació de la pobresa en els nens barcelonins menors de 15 anys. Segons l’enquesta, el nombre d’infants que viu sota el llindar de la pobresa ha augmentat en un 2% respecte de l’any 2017, l’últim en què va fer-se el mostreig. Les xifres actuals revelen que 1 de cada 3 infants i adolescents a Barcelona viu sota el llindar de la pobresa.

L’entitat social AFEV ha recollit les dades de l’enquesta per tornar a posar el focus en la situació límit que el 27,55% dels infants i adolescents barcelonins viuen. Segons l’entitat, els menors de 15 anys són els que més pateixen la pobresa a la ciutat, seguits dels joves d’entre 16 i 24 anys, que representen el 26,88%, i els ancians més grans de 75 anys, que representen el 26,80%. Per si aquestes dades no fossin prou preocupants, l’anàlisi també indica que 1 de cada 10 infants o adolescents viuen en una situació de privació severa de material.

Publicitat

Els barris que registren un índex de pobresa infantil més elevat són el Bon Pastor, Baró de Viver, Ciutat Meridiana, Torre Baró, el Carmel, la Prosperitat, Verdum i el Besòs i el Maresme, tal com recull Betevé.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut