Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Xantatge d’UGT i CCOO a Junqueras: Demanen investir Sánchez per fer reformes a favor dels treballadors

Els dos líders sindicals es reuneixen amb el republicà a Lledoners i li asseguren que amb investidura s’impulsarà l’economia

Redacció 04/12/2019

Pressing ERC en tota regla per part dels dos principals sindicats espanyols a Catalunya: CCOO i UGT. Els seus dos líders han fet una visita a Lledoners per entrevistar-se amb el pres polític Oriol Junqueras per dur a terme el que es pot descriure com un xantatge en tota regla.

Pepe Álvarez (UGT) va anar a la presó de Lledoners, a Barcelona dijous passat i Unai Sordo (CC OO) va anar-hi aquest dilluns, segons confirmen fonts sindicals a El País. Tots dos van animar a Junqueras a facilitar un Govern PSOE-Podemos com més aviat pels riscos econòmics, que afecten ja al mercat laboral.

Les dues visites es van produir perquè el mateix Junqueras els va concertar la cita. Els sindicalistes van demanar-li que ERC facilités el Gobierno perquè es pugui recuperar la normalitat política amb un Executiu que pugui aprovar a la fi un Pressupost per impulsar l’economia espanyola, pal·liar els problemes dels serveis públics i ajudar a pal·liar els problemes de pobresa i desigualtat que segons els sindicats s’estan enquistant a Espanya.

Que ve la dreta

Un altre dels arguments usats per a persuadir Junqueras a favor d’un pacte a canvi de res és que tant CCOO com UGT li han deixat molt clar que per a ells és una bona notícia que es formi un Gobierno de coalició PSOE-Podemos perquè creuen que defensarà millor els interessos dels treballadors que qualsevol opció que passés per un suport de PP, per exemple. Sordo ha defensat en diverses ocasions que s’ha de fer un Govern com més aviat millor per poder fer front a reformes importants i evitar que l’aturada política pugui contribuir a una frenada econòmica.