Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Vox titlla “d’inquisidor” Cambray per defensar el català a l’escola

|

- Publicitat -

Vox ha demanat la compareixença del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, al Parlament per fer “d’inquisidor” contra mestres i alumnes que utilitzen el castellà a les escoles. En declaracions a la premsa, el portaveu d’extrema dreta al Parlament, Joan Garriga, ha denunciat que ara es vulgui “perseguir” els mestres que s’adapten a la llengua dels alumnes. Així ho ha dit després que el Govern hagi anunciat un pla de xoc perquè només el 47% dels professors de 4t d’ESO es dirigeixen sempre en català als alumnes. Garriga ha qualificat el conseller “d’inquisidor i lliberticida” i ha assegurat que el seu partit li “plantarà batalla”.

El portaveu de Vox també ha explicat que han presentat una queixa formal al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) contra TV3 i Catalunya Ràdio. Garriga ha dit que demanen que se sancioni els dos mitjans públics per incomplir la llei audiovisual i no garantir el pluralisme a Catalunya. La seva formació se sent “discriminada” als mitjans de comunicació públics. En aquesta línia, Vox ha presentat al Parlament una proposta de resolució per demanar el tancament del CAC. Un ens que consideren que és massa costós, caduc i que, a més, no exerceix les seves funcions i discrimina els catalans.

Et pot interessar  Vox i el PP continuen perpetrant un genocidi cultural al País Valencià: ara volen eliminar de la història Guillem Agulló
Publicitat

Opinió

Minut a Minut