Dimarts, 6 de desembre de 2022 - Edició 1594
La República

Vox titlla “d’inquisidor” Cambray per defensar el català a l’escola

El portaveu del partit d’extrema dreta també ha anunciat que ja han presentat la queixa formal contra TV3 i Catalunya Ràdio al CAC

Agències 05/11/2021

Vox ha demanat la compareixença del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, al Parlament per fer “d’inquisidor” contra mestres i alumnes que utilitzen el castellà a les escoles. En declaracions a la premsa, el portaveu d’extrema dreta al Parlament, Joan Garriga, ha denunciat que ara es vulgui “perseguir” els mestres que s’adapten a la llengua dels alumnes. Així ho ha dit després que el Govern hagi anunciat un pla de xoc perquè només el 47% dels professors de 4t d’ESO es dirigeixen sempre en català als alumnes. Garriga ha qualificat el conseller “d’inquisidor i lliberticida” i ha assegurat que el seu partit li “plantarà batalla”.

El portaveu de Vox també ha explicat que han presentat una queixa formal al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) contra TV3 i Catalunya Ràdio. Garriga ha dit que demanen que se sancioni els dos mitjans públics per incomplir la llei audiovisual i no garantir el pluralisme a Catalunya. La seva formació se sent “discriminada” als mitjans de comunicació públics. En aquesta línia, Vox ha presentat al Parlament una proposta de resolució per demanar el tancament del CAC. Un ens que consideren que és massa costós, caduc i que, a més, no exerceix les seves funcions i discrimina els catalans.