Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Vox fa el ploricó per la Medalla d’Honor del Parlament i exigeix que se li atorgui a les forces de repressió

El president del grup parlamentari de Vox ha fet unes declaracions en què ha destapat la seva política que es limita a “vigilar la legalitat” i criticar que el Parlament aïlli la ultradreta

Redacció
Redacció 03/09/2021

El president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, ha exigit aquest divendres a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que rectifiqui i condecori amb la Medalla d’Honor a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Aquest fet és la resposta dels ultradretans a la condecoració que Borràs va fer a les “víctimes de la repressió” en la “causa general” contra l’independentisme.

Garriga ha considerat que no es pot atorgar el reconeixement a uns “delinqüents responsables del cop d’Estat de 2017” i que cal destinar-lo a les forces de seguretat de l’Estat “que van garantir l’ordre constitucional” a Catalunya l’octubre de 2017 “mentre els colpistes vulneraven drets i llibertats i amenacen la unitat nacional”.

Garriga no ha tingut cap mena de consideració cap als ferits per les forces repressives, ni ha fet cap crítica sobre l’ús desproporcionat dels cossos de l’Estat. De fet, ha instat a què es premiés unes actuacions molt polèmiques i que diversos òrgans internacionals van denunciar.Aquest fet permet il·lustrat molt bé la idea de democràcia de Garriga, que considera més greu posar urnes al carrer, que no l’ús de la violència per oposar-s’hi.

L’ultradretà ha fet balanç dels primers 100 dies del Govern de Pere Aragonès. Ha assegurat que el president de la Generalitat és una “titella” de dos “delinqüents”, en referència al president d’ERC, Oriol Junqueras, i al líder de JxCat Carles Puigdemont, i que ha demostrat el “mateix” que s’havia fet els 100 dies anteriors. “És el que representa el separatisme pel conjunt dels catalans: una catàstrofe. No tenen projecte per Catalunya i són presos dels seus somnis. Abandonen les preocupacions i els problemes reals de la ciutadania”, ha destacat. Garriga no ha sabut fer res més que ploriquejar per no haver obtingut suficient suport per aturar l’independentisme i no pot assumir que ha de resignar-se a fer una oposició simbòlica de terra cremada.

Garriga ha lamentat que el Govern no estigui donant resposta a la “inseguretat als carrers”, a l’emergència en l’habitatge, a l’atur entre els joves i a les famílies que passen gana i no poden garantir un futur de benestar als seus fills. De sobte, Vox ha començat a mostrar una perspectiva social, que no va incloure en el seu programa electoral i que demostren l’oportunisme polític més roí. Així ha mostrat que, per a ell, la perspectiva social ha de ser selectiva, fent gala d’una xenofòbia aclaparadora.

Per tot plegat, el líder de Vox a Catalunya ha explicat que la formació farà una “batalla ideològica” en creure que són “l’alternativa”. També ha criticat que els partits catalans facin un “cordó antidemocràtic” a Vox “perquè saben que parlem dels problemes reals i garantim les llibertats”. Una vegada més, Garriga ha parlat de “garantir” la llibertat política a Catalunya, als centres educatius i “recuperar” la seguretat. “Cal acabar amb l’infern fiscal que es pateix a Catalunya”, ha afegit. Malgrat això, Garriga no entén precisament que si la resta de partits polítics li fan un cordó, és perquè la majoria electa del Parlament no comparteixen la seva visió de “problemes reals i llibertats” i que l’oposició a un partit forma part del joc democràtic.

Només refugiats col·laboradors
Amb l’arrencada del nou curs polític, el grup parlamentari també s’ha referit a la més que probable arribada a Catalunya de refugiats de l’Afganistan. Garriga ha considerat que Espanya només hauria d’acollir els refugiats que han col·laborat amb l’Estat o a aquelles minories cristianes perseguides. “Els refugiats han de ser acollits pels països amb qui comparteixen cultura”, ha subratllat. Garriga ha assegurat que no permetran que s’acullin millers de refugiats perquè el Govern pugui fer avançar “el procés d’islamització de Catalunya”. D’aquesta manera, Garriga ha mostrat que va escoltar les declaracions d’Abascal i que les ha sabut reproduir. Així, critica que Aragonès per ” ser un titella”, però no ha aportat cap punt de vista propi per a Catalunya i ha usat pràcticament les mateixes paraules que el secretari de Vox.

El “xantatge” i la taula de diàleg
En la mateixa línia que en anteriors ocasions, Garriga ha definit la taula de diàleg com un espai de “traïció” i “xantatge”. Ha assegurat que el separatisme està posant “contra l’espasa i la paret” al govern espanyol. El líder de Vox a Catalunya ha afirmat que els independentistes demanen “més diners i competències” per fer avançar el seu “deliri”. Ha afirmat que “la taula de diàleg serà un mercadeig entre uns i altres per mantenir-se al poder. Vigilarem les il·legalitats que es puguin cometre i en presentarem recurs davant la justícia”, ha conclòs.

Garriga ha fet unes declaracions en les quals sembla que tindrà únicament una política de vigilant “de guàrdia”, en la qual acusa els altres de no tenir un projecte per a Catalunya, però ell ni proposa la resolució de problemes, ni té força política per implementar-ho. No és d’estranyar, per tant, que la seva acció sigui la de limitar-se a fer espectacles mediàtics, que no li compren ni els seus companys més dretans al Parlament.