Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Vox es querella contra Santillana per titllar-los de nazis en un llibre de text

|

- Publicitat -

Vox ha presentat una querella davant un Jutjat d’Instrucció de Madrid contra Santillana Educación Global i dues directores del grup editorial per qualificar a la formació ultra “d’hereva del nazisme”. L’editorial ho indica així en un llibre de text d’Història de Primer de Batxillerat.

Vox acusa l’editorial de delictes d’injúries i calúmnies, així com la comissió d’un suposat delicte d’odi. Concretament, la querella, va dirigida a la directora d’Edicions, Teresa Grence, i Lourdes Etxebarría, responsable del projecte d’elaboració del llibre de text Història del Món Contemporani. En un comunicat, la força política alerta de la gravetat d’aquestes expressions i denuncia la vulneració de drets fonamentals com és l’educació.

Publicitat

En el text educatiu es qualifica Vox com a “extrema dreta” i de forma literal asseguren que el partit té “un discurs contrari i la seva mania que anomenen islamització d’Europa” com a idees sobre les quals gira l’argumentari polític de la dreta i que justifica aquesta qualificació de “nazi”.

Vox ha enrabiat i, per això, ara vol que també s’identifiqui l’autor del capítol.

Et pot interessar  Vox i el PP continuen perpetrant un genocidi cultural al País Valencià: ara volen eliminar de la història Guillem Agulló
Publicitat

Opinió

Minut a Minut