Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vox corre a defensar les escoles que segreguen per sexe

|

- Publicitat -

El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha defensat les escoles que segreguen per sexe. En una roda de premsa al Parlament, el diputat d’extrema dreta ha argumentat que a Catalunya hi ha altres entitats que ja diferencien entre homes i dones: “Clubs esportius com el Barça o l’Espanyol, les federacions esportives, i les botigues de roba o els gimnasos també ho fan”.

Garriga ha titllat el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, de “lliberticida”, i d’impedir la llibertat lingüística, d’escollir escola i model educatiu. El portaveu de Vox també ha avisat que “combatrà” des del Parlament, la justícia i el carrer la decisió del Govern de no renovar els concerts als centres que segreguen per sexe a infantil, ESO i postobligatoris.

Publicitat

És a dir, en cap cas s’ha impedit que aquestes escoles puguin seguir amb la seva activitat, però si efectivament volen seguir amb un model de segregació per sexe deixaran de rebre finançament públic. Josep González-Cambray va explicar que “no hi pot haver cap escola que amb finançament públic continuï separant nens i nenes a les aules. La segregació per gènere augmenta els estereotips i legitima el sexisme”.

Garriga ha fet unes declaracions que desprenen una certa olor de naftalina, ja que defensa un model del segle passat molt superat en l’àmbit pedagògic. Mostren també el pànic del partit ultradretà a tot el que afavoreixi la llibertat de les persones en contra dels rols de gènere. El partit més “nostàlgic”, per tant, considera que s’ha de continuar amb una educació diferenciada segons el sexe de les persones.

En definitiva, no és que sigui una idea pedagògica gaire avançada, ja que està àmpliament provat que la diversitat a les aules enriqueix l’experiència acadèmica i és cabdal en la transmissió de principis i valors. La veritat, però, és que encaixa perfectament amb la ideologia de nostàlgics que demanen taxis. Precisament, per això, perquè és una idea no gaire avançada.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut