Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Vilagrà avisa que amb la reforma de malversació no es planteja “cap revisió” dels casos de corrupció

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assegura que la proposta del Govern per reformar el delicte de malversació no planteja “cap revisió” de casos de corrupció ni de malversació de fons. “És evident que la corrupció s’ha de castigar i hi ha de caure a sobre el pes de la llei amb totes les conseqüències”, ha afegit en una entrevista a ‘RNE’.

L’objectiu principal de l’executiu és “acotar l’arbitrarietat” que va introduir la reforma del PP del 2015 en aquest delicte de malversació. “Hi ha una escletxa d’interpretació que volem tancar”, ha dit. També ha defensat que els canvis que s’estan impulsant del Codi Penal no es fan pensant en unes persones en concret sinó “en general”.

Publicitat

Retreu a Junts el canvi de posició

Vilagrà ha remarcat que abans d’anunciar l’acord per derogar la sedició hi havia dirigents de Junts que en defensaven l’eliminació. Per això ara troba “curiós” i no entén la posició del partit de Laura Borràs i Jordi Turull en contra l’acord.

La consellera ha assegurat que hi ha “negociacions paral·leles” amb relació al Codi Penal, als pressupostos estatals i els comptes de la Generalitat. Pel que fa a la taula de diàleg, ha donat per fet que tindrà lloc abans d’acabar l’any, tal com es va pactar al juliol, però ha evitat concretar el calendari.

Et pot interessar  Aragonès es proclama hereu de Macià, Companys, Irla i Tarradellas i avisa de la "decadència" d'un nou govern sense ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut