Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[VÍDEO] Vox aprofita el 17-A per treure a passejar la seva islamofòbia

|

- Publicitat -

El 17-A va deixar 16 morts i centenars de víctimes psicològiques que mereixen respecte i conèixer la veritat. Així mateix, l’atac gihadista va augmentar l’estigma de la comunitat islàmica a Catalunya i avui dia, cinc anys després, continua servint de pretext per l’extrema dreta que l’aprofita per difondre les seves consignes racistes i xenòfobes.

En ple homenatge a les víctimes de l’atemptat, Vox ha assegurat que el problema que “tots pretenen silenciar” és la “creixent islamització de Catalunya”. “Exigim al govern de la nació que acabi amb la seva política de fronteres obertes”, ha bramat el president del grup ultradretà, Ignacio Garriga, tot i que els terroristes no eren nouvinguts. Igualment, s’ha adreçat al Govern de la Generalitat per reclamar mesures contra la comunitat islàmica perquè considera que posen “en risc la nostra vida, la nostra manera de viure, i, en definitiva, la nostra llibertat”.

Publicitat

Cal recordar —sobretot quan parlen de “silenciar”— que aquest mateix gener la formació de Santiago Abascal es va aliar amb PSOE i PP per rebutjar la creació d’una comissió d’investigació sobre el paper del CNI en els atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. Vox s’omple la boca d’islamofòbia, però a l’hora d’esclarir els fets són els primers a callar.

Et pot interessar  Junts proposa que la comissió del 17-A investigui la responsabilitat de l'Estat i la relació del CNI amb l'imam
Publicitat

Opinió

Minut a Minut